logo
Imprimir
28-02-2020 | 17:21hs
•CATALUNYA NORD

La ciutat de Perpinyà es prepara per viure una jornada històrica i multitudinària

El president a l’exili, Carles Puigdemont assistirà aquest vespre a l’estadi de la USAP, on serà rebut amb tots els honors

Després de setmanes de feina intensa, Perpinyà esdevindrà el focus de totes les mirades amb l’acte ‘La República al centre de món’. A menys de 24 hores perquè arrenqui el 29-F, la ciutat nord-catalana es prepara per rebre a milers de persones vingudes d’arreu ja sigui amb tren, vehicles privats, autocaravanes o busos.

 Segons l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), està previst que uns 600 autobusos surtin de diferents punts de la geografia catalana amb l’objectiu d’assistir a l’acte organitzat pel Consell per la República. Evidentment es fa difícil parlar de xifres, però el que tothom té clar és que serà un esdeveniment inoblidable i multitudinari, ja que en les darreres setmanes, hotels i restaurants de Perpinyà i rodalia han penjat el cartell de plena ocupació.

 Tot i que el plat fort no arriba fins demà, Carles Puigdemont ha aterrat aquest matí a Carcassona amb l’objectiu d’assistir a l’Estadi Aimé Giral per presenciar un partit de la USAP, un els grans símbols del catalanisme a Catalunya Nord. Acompanyat d’altres membres del Consell per la República, Puigdemont rebrà la pedra del mur de les llegendes de la mà del president de l’entitat nord-catalana. Un cop finalitzat el partit, està prevista que es faci una foto conjunta a peu de gespa.

Fortes mesures de seguretat

L’arribada de milers de persones a una ciutat relativament petita com Perpinyà implica la creació i posterior aplicació d’un dispositiu de seguretat exhaustiu. La coordinació dels organitzadors de l’acte amb la Prefectura francesa serà un dels elements clau per garantir la seguretat dels assistents.

I una de les persones que més domina aquesta qüestió és en Carles Sarrat. Membre de la delegació nord-catalana del Consell per la República, Sarrat ha assistit a totes les reunions amb la Prefectura. “Hi haurà un total de 36 carrils de control per on els assistents hauran de passar abans d’accedir al recinte”, ha explicat Sarrat a GironaNotícies. A més, està previst que s’habilitin espais específics per tractar possibles necessitats mèdiques, així com la distribució dels aparcaments, les vies d’emergència, i la zona habilitada a la premsa.

 Les mesures de vigilància seran dràstiques i això es traduirà amb la prohibició d’accés de determinats objectes al recinte: metall, vidre, ampolla de plàstic de més de mig litre, casc de moto, patinets i monopatins, megàfons, neveres portàtils, llaunes, begudes alcohòliques, i ràdio walkie-talkie. “Tampoc es podran entrar pals rígids, excepte els pals de banderes de plàstic buits per dins i de 1’5 m. de llarg”, ha afegit Carles Sarrat.

 Conscients de la realitat del moment, des del Consell per la República, a petició de la mateixa Prefectura, ha publicat una circular amb totes les informacions pràctiques de prevenció del coronavirus.

Agenda intensa

 Demà serà un d’aquells dies que quedaran a la memòria de tots els presents. Una jornada que, per cert, arrencarà a les 9 del matí amb una recepció del batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol a Carles Puigdemont, al president Quim Torra i a la resta d’integrants de la comitiva. Una hora més tard, l’amfitriona serà la presidenta del Consell Departamental, Hermaline Malherbe-Laurent.

Precedit per l’actuació dels Castells, l’acte central de la jornada (12h) comptarà amb les intervencions del vicepresident de la delegació nord-catalana del Consell per la República, Joan-Lluís Lluís, i dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

 A banda dels parlaments, durant l’acte hi haurà les actuacions musicals de Gerard Jacquet, Roger Mas i Lluís Llach; i també es projectarà el vídeo “Les veus de la repressió”, on hi apareixen els presos Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, els ‘Jordis’. El vídeo també compta amb la participació dels exiliats Marta Rovira, Lluís Puig, Adri, Valtonyc; els CDR’s presos el 23 de setembre, Jordi Ros i Eduard Garzón i de repressaliats com Tamara.

Ja a la tarda, abans de tornar a Bèlgica, Carles Puigdemont visitarà la Casa de la Generalitat a Perpinyà acompanyat del seu director, Josep Puigbert i Quim Torra.

Les persones que es desplacin a Perpinyà podran inscriure’s al Consell per la República en qualsevol de les 15 parades que estaran distribuïdes al voltant del Parc de les Exposicions, les portes de la qual s’obriran a les 8 del matí.

Jornada festiva

Després de l’acte central, a partir de les 2 de la tarda, arrencarà la Fira d’Entitats. Organitzada pel Comitè de Solidaritat, els assistents podran gaudir de tota mena d’activitats relacionades amb la cultura catalana (música en directe, grallers, castells i sardanes).

Paral·lelament, a la plaça de la Victòria (El Castellet) es portarà a terme una altra activitat destacada com és la “Ballada de les Sardanes” amb la presència de la Cobla Sem Catalunya Nord, creada especialment per aquesta ocasió pel mateix Comitè de Solidaritat.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/126837_laciutatdeperpinyae-preparaperviureunajornadahi-toricaimultitudinaria-2.htm