logo
Imprimir
02-03-2020 | 13:56hs
•EL RIPOLLèS

Àltima remodela el Tanatori-crematori del Ripollès

La funerària ha invertit 100.000 euros en la reforma de l'equipament, que ha renovat completament les sales de vetlla, ara més àmplies i amb llum natural

Àltima, empresa capdavantera en la gestió de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i cementiris, ha finalitzat les obres de remodelació de les instal·lacions del Tanatori-crematori del Ripollès. Els treballs han consistit a la renovació integral i redistribució dels espais de les sales de vetlla, l'entrada i l'aparcament, amb l'objectiu d'oferir un equipament més confortable, còmode i adaptat a les necessitats de les famílies que passen per un procés de defunció. Les obres han tingut una durada de quatre mesos i han suposat una inversió de 100.000 euros.

Amb la reforma, el centre de Ripoll passa a disposar de tres sales de vetlla –anteriorment en tenia quatre-, ara de majors dimensions, més còmodes i amb diversos serveis incorporats. Totes presenten àrees ben diferenciades: un gran per a l'estança de la família, zona de catering –amb cafetera i nevera- i sala per a l'exposició del difunt. A més, s'han emprat materials fonoabsorbents, per afavorir el confort i la intimitat dels usuaris, i s'ha incorporat un nou mobiliari de fusta natural, que aporta més calidesa al conjunt. Així mateix, s'ha potenciat la llum natural mitjançant l'ús de tancaments de vidre translúcids a les tres sales. Una d'elles és de majors dimensions o magna, pensada principalment per a vetlles amb un volum important d'assistents i que, a més dels serveis abans mencionats, incorpora bany privat dins la mateixa sala. A banda d'això, al vestíbul principal del tanatori s'ha integrat una zona de refrigeris per a l'ús de les famílies.

Les obres al Tanatori-crematori del Ripollès també han contemplat actuacions a la zona d'aparcament. D'una banda, se n'ha millorat l'accessibilitat mitjançant la pavimentació amb asfalt i la instal·lació d'una escala que permet la connexió directa amb el centre. De l'altra, s'ha reforçat la il·luminació en aquesta zona i l'entorn, per facilitar la circulació dels usuaris a l'exterior del recinte.

El Tanatori-crematori del Ripollès és el centre més important d'Àltima a la comarca, des d'on dóna cobertura a tots els municipis. L'empresa funerària compta també amb oficines d'atenció a les famílies a Sant Joan de les Abadesses i Ribes de Freser.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/126994_altimaremodelaeltanatori-crematoridelripolle--2.htm