logo
Imprimir
10-03-2020 | 15:43hs
•POLíTICA

'Guanyem Girona' qüestiona que l'Ajuntament pagués els concerts de La Copa amb la partida de dinamització de barris

El consistori es va gastar 15.000€ d'aquest fons en els concerts de les barraques d'hivern

Finalment les barraques d'hivern es van celebrar el passat 27, 28 i 29 de febrer després que l'Ajuntament de Girona decidís suspendre les tradicionals festes de Sant Narcís de tardor per les protestes post-sentència. El cost total dels concerts d'hivern ha estat de 26.000€ però més de la meitat d'aquests, 15.000€, van ser extrets de la partida de dinamització de barris. Per aquest motiu el regidor de Guanyem Girona Xevi Montoya va denunciar al ple municipal del passat dilluns que s'utilitzessin els diners d'aquesta partida per una activitat que, segons la formació municipalista, no hi té res a veure: "Entenem que aquesta partida s'ha de dedicar a incentivar el teixit associatiu i la vida als barris de la ciutat, no a fer un concert a 100 metres de plaça Independència que no ofereixen cap millora al barri de la Devesa."

Montoya ha subratllat que aquest és l'últim episodi d'una gestió que ha qualificat de "francament millorable" per part del govern gironí en relació a les activitats d'oci nocturn de La Copa de les fires de Sant Narcís de 2019.

Fires inclusives i respecte als plàtans

D'altra banda, Guanyem també va reivindicar al ple que s'avanci en el planejament d'unes fires inclusives per a aquelles persones amb trastorns de l'espectre autista o per aquelles amb mobilitat reduïda. Aquesta és una iniciativa que va aprovar per unanimitat al plenari municipal del passat d'octubre a proposta de Ciutadans i de la qual ja se'n va fer una prova pilot la tardor passada. D'aquesta manera, la regidora Laia Pèlach considera que és important treballar amb temps les bases reguladores de les fires i atraccions "per tal que la tardor vinent la mesura s'implementi de manera correcta i totes les criatures puguin gaudir de les festes sense que les diverses condicions en siguin un impediment."

Per últim, Pèlach va preguntar també per les mesures que té previst implementar l'Ajuntament de Girona de cara a les properes fires per no malmetre les zones properes als plàtans de la Devesa, tal i com recomana l'estudi encarregat pel propi consistori i fet públic la setmana passada.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/127619_guanyemgironaque-tionaquelajuntamentpague-el-concert-delacopaamblapartidadedinamitzaciodebarri--1.htm