logo
Imprimir
11-03-2020 | 18:50hs
•EL RIPOLLèS

La ripollesa Montserrat Pujolar guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2020

La seva obra més popular és Amb l'esperit vibrant, de la qual l'any passat se'n va celebrar el 40è aniversari de la seva estrena

La compositora ripollesa Montserrat Pujolar ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2020, segons ha anunciat Meritxell Budó, consellera de presidència del govern. Així es converteix en la 1a dona compositora de sardanes en aconseguir aquest reconeixement.

Pujolar és una coneguda compositora de sardanes. La seva obra més popular és Amb l'esperit vibrant, de la qual l'any passat se'n va celebrar el 40è aniversari de la seva estrena. Ha compost diverses sardanes dedicades a Ripoll, entre les quals destaquen "A Sant Eudald" i "50 i endavant" amb les que difon la nostra vila arreu. També és autora de diverses obres per a formacions musicals, o per a veus. La seva dedicació al món de la música sempre ha tingut com a protagonista el piano, la sardana i la seva difusió.

La Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, creada el 1981, és la més alta distinció que atorga el govern de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

Enguany se n'ha concedit 30 a títol personal i 15 a entitats. S'hi ha volgut mantenir una certa paritat de gènere i representació territorial. Així, d'altres reconeixements d'enguany són per al pintor Miquel Barceló, la coreògrafa Sol Picó, la dissenyadora Míriam Ponsa o l'esportista Laia Sanz, així com l'Associació Recvll Blanes, impulsora d'uns importants premis literaris; les aules d'extensió universitària per a la gent gran, de la Universitat de Barcelona (UB); la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC); els xefs germans Roca; la Fundació Sanitària Sant Pere Claver o Pallassos sense fronteres.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/127739_laripolle-amont-erratpujolarguardonadaamblacreude-antjordi2020-2.htm