logo
Imprimir
12-03-2020 | 13:56hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

L'Ajuntament d'Olot activa el Pla de protecció civil municipal per prevenir el contagi del coronavirus

Així, es seguiran les recomanacions rebudes per la Generalitat per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus

Se suspenen activitats a la via pública com a mesura preventiva durant quinze dies L'Ajuntament d'Olot ha activat aquest matí el Pla de Protecció Civil Municipal en fase d'alerta arran de l'activació, també en fase d'alerta, del Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc. També pels diferents comunicats que han anat emetent els departaments de Salut i la resta de la Generalitat de Catalunya.

Així, es seguiran les recomanacions rebudes per la Generalitat per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus. L'equip de govern s'ha reunit avui i s'anirà reunint periòdicament, per fer seguiment i avaluar la situació, establir mecanismes de prevenció de contagis i planificar l'organització dels serveis en funció de l'evolució en els contagis de COVID-19, seguint sempre les directrius del departament de Salut de la Generalitat.

Fruit de les recomanacions de les quals tenim coneixement actualment, i com a mesura preventiva, s'ha de decidir suspendre durant quinze dies des d'avui mateix, dijous 12 de març, les següents activitats municipals:

 Mercat Setmanal

 Activitat dels casals d'avis

 Actes i esdeveniments culturals i esportius durant els pròxims 15 dies
 Jornades com la dedicada a la Formació professional "Siguem PRO" programada per al dia 17 de març i el Garrotxa Emprèn Paral·lelament, s'ha modificat la localització inicial del Festival Mini a la Sala Torín per garantir que es redueix l'aforament a un terç de la capacitat del local.

Un període de 15 dies de prevenció que pot ser prorrogat

L'Ajuntament d'Olot i el seu Comitè Municipal d'Emergències farà un seguiment de l'evolució de la situació i anirà informant de noves mesures que es requereixin.
Al costat d'aquestes mesures preventives, l'Ajuntament insisteix en el fet que se segueixi la informació dels canals oficials i no es difonguin informacions falses o no contrastades, i es transmet un missatge de tranquil·litat i confiança, ja que tots els centres mèdics d'Olot i comarca estan a punt per activar el protocol davant d'un possible cas de coronavirus.

Cal recordar que davant de qualsevol sospita es recomana trucar al telèfon 061 i es pot seguir la informació actualitzada al web del Departament de Salut.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/127886_lajuntamentdolotactivaelpladeprotecciocivilmunicipalperprevenirelcontagidelcoronaviru--2.htm