logo
Imprimir
12-03-2020 | 16:20hs
•EL RIPOLLèS

L’ajuntament de Ripoll activa mesures per prevenir el contagi del coronavirus

El tancament també afecta al Casal de Joves “El Galliner”, al Teatre Cinema Comtal, al Casal cívic Eudald Graells i al Punt Òmnia ubicat en aquest espai

Aquest matí s’ha reunit a l’Ajuntament de Ripoll, la Junta Local de Sanitat extraordinària i ampliada, per acordar les mesures preventives i de protecció per evitar la propagació i prevenir el contagi de COVID-19 al municipi. Avaluada la situació, i seguint les instruccions rebudes del Govern i les directrius del Departament de Salut de la Generalitat, s’han acordat diferents accions.

S’ha decidit tancar durant setze dies -des de demà, divendres 13 de març, fins al diumenge 29 de març- , les instal·lacions esportives de la piscina, els pavellons poliesportius, el Camp de futbol, el gimnàs de l’Avellaneda i les instal·lacions del CTER. Així com totes les activitats que s’hi realitzen. Els Clubs esportius, seguint les indicacions de la Secretaria General de l’Esport, també han aturat l’activitat fins a nou avís.

El tancament també afecta al Casal de Joves “El Galliner”, al Teatre Cinema Comtal, al Casal cívic Eudald Graells i al Punt Òmnia ubicat en aquest espai. També es veu alterada l’activitat a la Biblioteca Lambert Mata que queda reduïda al servei  de préstec. Pel que fa al Museu Etnogràfic es manté obert limitant l’aforament. En el cas dels Cursos artístics i de teatre, els tallers del Pla Educatiu d’Entorn i els balls setmanals del diumenge queden anul·lats per aquest període.

Per altra banda, se suspèn la Fira de les 40 hores prevista pel cap de setmana del 27 al 29 de març. La decisió s’ha pres després que la Generalitat hagi obligat a ajornar o suspendre tots els esdeveniments amb un aforament de més de 1.000 persones en espais oberts o tancats.  Paral·lelament, i durant dues setmanes, s’anul·la el mercat setmanal del dissabte i del dimecres i totes les activitats previstes en els espais municipals i/o a la via pública .

Des de l’Ajuntament de Ripoll, també s’estan coordinant les tasques preventives necessàries per garantir al màxim la prestació de la resta de serveis municipals i la salut de les persones usaries i treballadores municipals. Es recomana l’ús de tecnologies de la comunicació com a alternativa a les reunions presencials, desplaçaments i viatges fora de l’àmbit municipal.

Les mesures es prenen per un termini de setze dies, però en el marc de la reunió mantinguda aquest matí, també s’ha creat una junta permanent de Salut, que anirà valorant la situació segons l’evolució del Coronavirus, podent prorrogar o modificar alguna de les mesures preses.

L’Ajuntament de Ripoll demana a la ciutadania calma i prudència, ja que ni a Ripoll ni a comarca s’ha activitat cap cas de coronavirus. Per tant es demana que se segueixi la informació dels canals oficials i que no es difonguin informacions falses o no contrastades.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/127963_lajuntamentderipollactivame-ure-perprevenirelcontagidelcoronaviru--2.htm