logo
Imprimir
15-03-2020 | 21:32hs
•CATALUNYA NORD

Nicolas Garcia acarona la majoria a Elna

La formació ‘Elne comm’une idée neuve’ aconsegueix el 49% dels suports i afrontarà la segona volta amb les màximes garanties

La llista ‘Elne comm’une idée neuve’, encapçalada per Nicolas Garcia, va clarament encaminada a aconseguir la batllia a Elna, al Rosselló. En el marc de la primera volta de les eleccions municipals celebrada avui diumenge, el col·lectiu s’ha imposat amb claredat amb el 49% dels vots, situant-se així al davant de les formacions encapçalades per l’actual alcalde, Yves Barniol (‘Voir, Vouloir, Oser pour Elne’), i per Jean-Claude Pairet (‘Elne dynamique avec vous’), que han obtingut un 29% i un 22% dels suports, respectivament.

Per a Garcia, el resultat d’aquesta jornada és “molt positiu”. “Estem contents, ens han faltat només 39 vots per obtenir la majoria absoluta. Considero que hem fet una bona campanya, hem aportat idees noves sobre la democràcia participativa, el medi ambient o la convivència, i això al final ha tingut resultats”, valora el membre del Partit Comunista Francès, qui ja va ocupar l’alcaldia entre els anys 2001 i 2014.

“Esperava sumar una mica més del 45% dels vots, arribar al 48% com a molt, a partir del 45% ja ho consideràvem un bon resultat”, afegeix Garcia, qui ressalta que els vots han demanat un canvi: “El 70% de la gent ha votat per un nou alcalde”. “Tenim una dinàmica important, el 49% dels suports són molts, i afrontarem la segona volta amb optimisme”. En aquest sentit, aquesta segona volta de les municipals, prevista inicialment per al 22 de març pròxim, se celebrarà en una data encara per determinar a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus Covid-19.

Una formació singular

Que ‘Elne comm’une idée neuve’ no és una formació política convencional queda palès per la seva manera de fer. Així doncs, durant la campanya electoral els representants d’aquest partit van decidir fer un porta a porta per explicar, amb detall, el projecte que tenien preparat per a un municipi que frega els 10.000 habitants. Segons va recalcar Garcia en aquest mitjà, d’altra banda, la gran majoria dels 53 integrants de la candidatura no té cap experiència prèvia en l’àmbit polític, però sí un fort lligam inherent amb l’esquerra i el progressisme.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/128125_nicola-garciaacaronalamajoriaaelna-1.htm