logo
Imprimir
15-03-2020 | 22:17hs
•CATALUNYA NORD

L’extrema dreta s’imposa a la primera volta de les eleccions a Perpinyà

La formació Agrupament Nacional, liderada per Louis Aliot, aconsegueix el 35,66% dels vots

L’extrema dreta ha estat la clara vencedora de la primera volta de les eleccions municipals celebrades avui a Perpinyà, uns comicis marcats per la crisi sanitària arran del coronavirus Covid-19, que ha provocat fortes mesures de control per evitar el contacte directe entre els presents, i també per la poca participació: només s’han personat al davant de les urnes 26.565 persones, un 39,73% de tot el cens cridat a les eleccions.

En concret, la formació Agrupament Nacional, encapçalada per Louis Aliot, ha obtingut 9.273 suports, el que equival al 35,66% dels vots. En segona posició, d’altra banda, ha quedat l’actual alcalde de la capital nord-catalana, Jean-Marc Pujol, dels Republicans, amb el 18,44% dels vots (4.794 suports), mentre que Agnès Langevine, dels Verds, ha estat tercera amb el 14,51% dels vots (3.774 suports), i Romain Grau, el candidat de la formació que integra La República en Marxa, Moviment Demòcrata, Unió de Demòcrates i Independents i Sí al País Català, ha convençut el 13,17% de l’electorat (3.425 suports). Per la seva banda, Caroline Forgues ha sumat el 6,58% dels vots i Clotilde Ripoull s’ha posicionat com a sisena força amb el 6% dels suports. 

Atès que no hi ha cap llista que ha assolit el 50% dels vots, l’alcaldia de Perpinyà s’haurà de decidir en una segona volta electoral, amb data encara per determinar a causa de les restriccions pel coronavirus. Sigui com sigui, només una coalició àmplia liderada per Pujol podria impedir el triomf de l’extrema dreta.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/128126_lextremadreta-impo-aalaprimeravoltadele-eleccion-aperpinya-1.htm