logo
Imprimir
19-03-2020 | 14:15hs
•EL RIPOLLèS

Declaració Institucional de l’alcalde Jordi Munell referent a mesures econòmiques municipals davant la pandèmia del COVID-19

L’estat actual de tresoreria de l’Ajuntament de Ripoll, garanteix poder implementar totalment aquestes mesures econòmiques anunciades

L’alcalde Jordi Munell Informa,

Atesa la declaració de l’estat d’alarma en tot el territori per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 se suspèn i es posposa el cobrament de tots els impostos i taxes municipals, previstos dins el període de cobrament que s’iniciava el dia 15 d’abril i finalitzava el dia 30 de juny. L’Ajuntament informarà del nou calendari de cobrament un cop hagi finalitzat l’episodi provocat per aquesta pandèmia.

Mentre duri l’estat d’alarma no es cobrarà cap preu públic als usuaris pels serveis i activitats que ofereix l’Ajuntament: piscina, activitats esportives municipals, tallers artístics, entre altres. No es cobrarà la taxa d’ocupació de via publica ni de terrasses als restaurants i bars. També s’accelerarà el pagament de les factures a proveïdors. Així mateix s’establirà una moratòria en els pagaments dels lloguers de les naus, locals comercials i habitatges propietat de l’Ajuntament de Ripoll.

Per fomentar el confinament des del passat 14 de març i fins que s’aixequi l’estat d’alarma les zones blaves i taronges d’estacionament regulat seran gratuïtes a tot el municipi.

Adquirim el compromís d’habilitar una partida pressupostaria extraordinària, destinada a la creació de noves mesures excepcionals, per ajudes a les famílies i persones en situació més vulnerable, i la creació d’una línia d’ajudes a persones autònomes, empreses, comerços i professionals, que han hagut que tancar els seus negocis per l’ordre d’estat d’alarma.

L’estat actual de tresoreria de l’Ajuntament de Ripoll, garanteix poder implementar totalment aquestes mesures econòmiques anunciades.

De la mateixa manera mentre duri l’estat d’alarma l’ajuntament de Ripoll romandrà tancat al públic i només es farà atenció telefònica,  per correu electrònic o de forma telemàtica, la qual cosa es comunica pel coneixement general de la ciutadania.

 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/128441_declaracioin-titucionaldelalcaldejordimunellreferentame-ure-economique-municipal-davantlapandemiadelcovid-19-1.htm