logo
Imprimir
25-03-2020 | 18:21hs
•ACTUALITAT GIRONA

Novetats en les mesures de l'Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes

L’Ajuntament de Girona crea un mapa interactiu on es recullen els serveis i comerços en funcionament a la ciutat, i avui es començaran a repartir les targetes de les beques menjador

L’Ajuntament de Girona ha elaborat un mapa interactiu que recull els serveis i comerços que estan oberts en aquest període d’excepcionalitat, per garantir serveis bàsics com l’alimentació, medicaments o la renovació d’abonaments de bus. L’eina, que s’anirà actualitzant diàriament, pretén mostrar la totalitat d’establiments oberts de la ciutat, amb l’objectiu de facilitar l’abastament i reduir la mobilitat de la ciutadania, donant a conèixer quines botigues té més a prop de casa o, fins i tot, si es pot estalviar sortir fent-se portar la comanda a domicili.

El recurs es podrà visitar a partir de demà a la pàgina d’inici del web municipal i dins la secció especial dedicada al coronavirus, així com a través de la Unitat Municipal d’Anàlisi Territorial (UMAT) del consistori. El mapa conté informació bàsica d’aquests comerços i serveis, com horaris d’obertura, telèfons i correus de contacte, i si ofereixen o no repartiment.

D’altra banda, avui han arribat a l’Ajuntament de Girona les 2.592 targetes per a les beques menjador corresponents a nens i nenes de 1.523 famílies de la ciutat. El consistori ja té preparat tot el dispositiu de seguretat per al centenar de treballadors i treballadores municipals que, des de demà al matí, repartiran aquestes targetes al domicili dels beneficiaris. A la tarda es farà la distribució als barris de Girona Est, on el repartiment es concentrarà al Pavelló Municipal de Vila-roja, i es farà amb cita prèvia acordada amb cada família. Juntament amb la targeta, es repartirà també un fulletó amb una proposta de menús saludables elaborats pel Centre de Salut del mateix ajuntament.

En l’àmbit cultural, des del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial de les Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial (PECT-ICC) es treballarà en un butlletí dirigit a les empreses i professionals del sector, per informar-los de les novetats i iniciatives d’interès en aquest àmbit, com ara ajudes, subvencions o formacions, entre d’altres. D’aquesta manera es vol ajudar el sector cultural, un dels que està quedant especialment afectat per la crisi provocada pel coronavirus.

Finalment, pel que fa al nombre de sancions interposades als veïns i veïnes de Girona per no complir amb els requisits de confinament, en el dia d’ahir va ser de 81. En total, entre Policia Municipal de Girona i Mossos d’Esquadra, s’han fet ja 511 denúncies a la ciutat.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/128915_novetat-enle-me-ure-delajuntamentdegironaperevitarlapropagaciodelcovid-19imitigar-neel-efecte--2.htm