logo
Imprimir
29-03-2020 | 19:53hs
•LA SELVA

Un grup de voluntaris i voluntàries de Sant Hilari han confeccionat més de 1350 mascaretes de cotó en menys de 5 dies

Només les homologades (FFP2 i FFP3) poden evitar el contagi per Coronavirus SAR-COV-2

L'Ajuntament obria, el passat diumenge 22 de març, un formulari per captar a persones voluntàries per confeccionar mascaretes de cotó, des del seu propi domicili.

En poques hores ja es va rebre una allau de persones voluntàries, tant per cosir les mascaretes, com per donar material o ajudar en la logística d'aquesta acció solidària.

Aquest divendres dia 27, just 5 dies després d'iniciar l'acció, es va fer la primera recollida de mascaretes ja confeccionades, per poder començar a organitzar la distribució. La sorpresa va ser que al mateix vespre s'havien recollit un total de 1361 mascaretes, superant àmpliament les perspectives que s'havien plantejat inicialment.

Ara, aquestes mascaretes aniran en part a un centre sanitari de Girona i la resta es repartiran també entre les empreses i comerços del municipi que en necessitin.

Des de l'Ajuntament es vol insistir en el fet que aquest tipus de mascaretes ofereixen una protecció molt bàsica. Només les homologades (FFP2 i FFP3) poden evitar el contagi per Coronavirus SAR-COV-2.

Amb màscares quirúrgiques o aquestes de cotó, cal seguir les següents mesures d'autoprotecció que recomanen les autoritats:

Mantenir l'aïllament social
Si s'ha de sortir mantenir les distàncies de 1,5m
No tocar-se la cara si vas amb màscara
Cal rentar-la cada dia a 60º i amb un raig de lleixiu
Per treure la mascareta no tocar la part exterior

Per últim des de l'Ajuntament es vol agrair la implicació de les cosidores, de les persones que han donat metres i metres de cotó, especialment a Confeccions Montse que ha posat desinteressadament a disposició del projecte el seu material i també a les 6 persones voluntàries que s'han encarregat de recollir i repartir els materials.

Una vegada més, cal destacar la implicació de la ciutadania en moments de màxima dificultat, que demostra que la solidaritat a Sant Hilari no té límits i dóna sentit a allò de "fer poble". Val a dir que aquesta setmana també farem poble, perquè el projecte segueix i les màquines de cosir no pararan de fer mascaretes per qui les necessiti.

(Si vols participar cosint o aportant material (roba 100% cotó, beta, goma...) només cal omplir el següent formulari.

Clica aquí: https://form.jotform.com/200814466487360




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/129164_ungrupdevoluntari-ivoluntarie-de-anthilarihanconfeccionatme-de1350ma-carete-decotoenmeny-de5die--1.htm