logo
Imprimir
06-04-2020 | 20:48hs
•LA SELVA

L'Ajuntament de Sant Hilari a prop del comerç

També s'han repartit mascaretes de cotó, elaborades per voluntaris i voluntàries del poble, i adreçades a tots els comerços i empreses que presten serveis en aquests dies de pandèmia

L'Ajuntament de Sant Hilari és conscient que la situació actual d'emergència sanitària comporta associada una situació de crisi social i econòmica. Un dels sectors més afectats, de ben segur, és el comerç local del municipi i les petites empreses i autònoms.

Malgrat el confinament, des de l'Ajuntament s'ha elaborat un llistat per explicar la situació d'obertura, horaris i tipus de servei que realitzen les empreses i comerços del municipi, per facilitar-ne l'accés a la ciutadania.

També s'han repartit mascaretes de cotó, elaborades per voluntaris i voluntàries del poble, i adreçades a tots els comerços i empreses que presten serveis en aquests dies de pandèmia, per millorar la seguretat d'aquest col·lectiu. També se'ls ha facilitat un document explicatiu de l'eficàcia d'aquest tipus de mascareta i la necessitat de continuar amb les mesures de prevenció que indiquen els experts (distància de seguretat, rentar-se les mans, no tocar-se la cara, etc.), tant per als treballadors com per als clients, que ens ajudaran a tots a evitar la propagació del virus.

Al mateix temps, en el passat Ple Municipal del 26 de març, es van aprovar un seguit de mesures per atenuar els efectes d'aquesta crisi. Algunes, com la bonificació de la taxa d'ocupació de via pública per terrasses o de la taxa de recollida de residus en els dies de tancament d'aquells comerços amb restricció d'obertura.

Des de la regidoria de Promoció econòmica són conscients que aquestes mesures no seran suficients per pal·liar els efectes d'aquesta situació tan excepcional i adquireixen el compromís de seguir atents a l'evolució dels esdeveniments per donar resposta a les necessitats del col·lectiu comercial i empresarial.

Per últim, des de l'Ajuntament volem aprofitar aquestes ratlles per posar en valor el comerç local i de proximitat, ja que el comerç hilarienc és, sens dubte, un dels motors econòmics del municipi. Aquest permet dotar-nos de la comoditat de tenir allò que necessitem al costat de casa i alhora esdevé un generador de llocs de treball, un dinamitzador local i un cohesionador social. Per aquests i molts d'altres motius, volem animar a la ciutadania, ara i sempre, a confiar en els nostres comerciants que, malgrat les recomanacions de quedar-se a casa, ens estan atenent per cobrir les nostres necessitats.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/129766_lajuntamentde-anthilariapropdelcomerc-1.htm