logo
Imprimir
08-04-2020 | 15:19hs
•LA SELVA

Proposta de mesures de l'Ajuntament de Tossa per fer front a la crisi del Covid-19

Paral·lelament a aquestes accions, l'equip de govern ha mantingut setmanalment reunions, en format autoritzat, amb diferents veïns de la població per recollir tots els dubtes o aportacions i poder-los anar solucionant o introduint dins d'aquest Pla d'Actuació

L'equip de govern de Tossa ha presentat la primera proposta de mesures per fer front a la crisi originada pel Covid-19, proposta que es treballava des de l'inici de la crisi.

Aquesta proposta no és la definitiva, cal recordar que administracions com la Diputació de Girona, Consell Comarcal, Generalitat de Catalunya i 'Gobierno de España' estan publicant accions que s'aplicaran a la vila en benefici de tots els veïns i veïnes i les seves empreses.

Paral·lelament a aquestes accions, l'equip de govern ha mantingut setmanalment reunions, en format autoritzat, amb diferents veïns de la població per recollir tots els dubtes o aportacions i poder-los anar solucionant o introduint dins d'aquest Pla d'Actuació. El mateix s'ha fet amb el sector empresarial.

Així doncs, aquest és el pla de mesures per fer front a aquesta crisi:

1.- Modificar el calendari de cobraments dels TRIBUTS delegats a XALOC (Diputació de Girona). Ja es té l'acord de l'Organ Rector per emplaçar el període d'abonament i poder ampliar els fraccionaments.

2.- Modificar el calendari dels cobraments de les taxes de Ocupació de Via Pública i mercat municipal del dijous.

3.- Modificar el calendari de la taxa de cementiri a final d'any.

4.- Subvencionar l'IBI tal i com contempla la Base 31 al seu aparat 31.2 del BEP del Pressupost 2020. S'ha de crear una base amb els requeriments per accedir a la subvenció, tant els particulars com les empreses.
Des d'intervenció s'està estudiant la quantitat de reducció d'ingressos.

5.- Ajustar la taxa d'escombraries per indústria, comerç i hostaleria, descomptant les setmanes del decret d'alarma.

6.- Ajustar la taxa OVP, descomptant les setmanes del decret d'alarma.

7.- Ajustar la taxa de Mercat Municipal, descomptant les setmanes del decret d'alarma.

8.- Subvencionar la Llar d'Infants.

9.- Subvencionar el Casal d'Estiu i el menjador.

10.- Subvencionar la compra de llibres escolars, tant de l'escola, com de l'IES.

11.- Subvencionar la compra de material escolar.

12.- Ampliar la subvenció del menjador escolar seguint els criteris de benestar, donant més cobertura que la que proporciona la Generalitat de Catalunya.

13.- Creació d'una Oficina Municipal del COVID-19 , per donar suport a tots els veïns per la crisi i tramitar totes les ajudes i subvencions.

14.- Creació del Punt COVID-19, focalitzat a empreses i autònoms.

15.- Ampliació de les cobertures del banc d'aliments, realitzant més entregues de producte fresc i ampliant els criteris d'admissió treballant amb Benestar Social i col·laborant amb altres entitats com Càritas i Creu Roja.

16.- Reducció de les inversions (capítol 6 del pressupost), per millorar partides necessàries per fer front als efectes del temporal Glòria i el COVID-19




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/129895_propo-tademe-ure-delajuntamentdeto-aperferfrontalacri-idelcovid-19-2.htm