logo
Imprimir
09-04-2020 | 09:10hs
•LA SELVA

Els alcaldes de la comarca de la Selva han fet una reunió telemàtica per seguir l'evolució del Coronavirus

Els batlles selvatans han mostrat la seva preocupació per l'inici del tercer trimestre el pròxim dia 13 d'abril de forma online

Els alcaldes de la comarca de la Selva han fet una reunió telemàtica per seguir l'evolució en tots els àmbits del COVID-19. A la sessió a més del president de l'ens selvatà, Salvador Balliu, hi ha participat el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Pere Vila; i el director dels Serveis Territorials, Raul Morales.

La sessió s'ha iniciat amb una exposició de la situació de crisi actual de tots els pobles. En aquest sentit, el president selvatà, Salvador Balliu ha explicat totes les accions que s'han dut a terme i s'han coordinat des de l'ens com la modificació dels calendaris fiscals amb la finalitat de facilitar el pagament dels tributs, les targetes moneder per als beneficiaris d'ajut de menjador escolar, la suspensió de diversos contractes, entre altres.

Amb tot, un dels aspectes que preocupa els alcaldes -després de la crisi sanitària- és la situació econòmica en què quedaran la majoria dels municipis selvatans. En aquest sentit, els alcaldes han demanat als màxims responsables de la Generalitat a Girona quines són les mesures que es prendran per dotar als ciutadans afectats per la crisi del COVID-19 de les eines necessàries perquè es puguin recuperar econòmicament. I és que, tal com ja s'ha informat en diversos mitjans de comunicació, la crisi sanitària del COVID-19 ha provocat la pèrdua de molts llocs de treball a les comarques gironines i, com no pot ser d'altra manera, a la Selva. La temporada turística està perduda, ja que no es pot obrir per Setmana Santa i molts restauradors i hotelers no saben, encara, si podran obrir els mesos d'estiu. Això pel que fa a els municipis de costa i pel que fa a els municipis d'interior, en els darrers dies s'han incrementat el número d'ERTES de manera que són moltes les que ara com ara ja no saben si no podran recuperar-se i tornaran a obrir. Sens dubte, després de la crisi sanitària l'econòmica és la major preocupació pels alcaldes selvatans.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha explicat també que un altre ordre de qüestions, els batlles selvatans han mostrat la seva preocupació per l'inici del tercer trimestre el pròxim dia 13 d'abril de forma online. Moltes d'ells asseguren que els seus municipis tenen molts nuclis aïllats, alguns fins i tot asseguren que en alguna part del municipi no hi ha internet ..., entre altres. Això s'hi suma a més el fet que hi ha famílies amb tres fills escolaritzats i només un ordinador. Per tant, s'han mostrat preocupats davant l'inici d'aquest nou trimestre i les mancances que puguin tenir moltes famílies alhora que els seus fills segueixin el curs amb les condicions adequades. Des de la Generalitat, Pere Vila, s'ha compromès a traslladar el conseller d'Educació, Josep Bargalló, totes les inquietuds dels batlles selvatans, així com les qüestions que s'han posat sobre la taula a fi de trobar-hi una solució com més aviat millor.

Tots els representants en aquesta reunió telemàtica s'han emplaçat a reunir-se després de Setmana Santa per tal de poder fer un seguiment de la situació actual i disposar de les primeres respostes a les peticions realitzades a la Generalitat.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/129945_el-alcalde-delacomarcadela-elvahanfetunareuniotelematicaper-eguirlevoluciodelcoronaviru--1.htm