logo
Imprimir
09-04-2020 | 14:12hs
•LA GARROTXA

L'Ajuntament d'Olot ha constituït una Taula de Treball de Grups Municipals

Tots els grups municipals de l'Ajuntament d'Olot treballen en la definició d'un pla social i econòmic per fer front a la COVID-19

Des de l'inici de l'estat d'alarma dictat arran de la COVID-19, l'Ajuntament d'Olot treballa per tal de mitigar l'impacte social i econòmic de la pandèmia i ajudar a ciutadans, microempreses, autònoms i pimes davant d'aquesta greu situació.

Amb l'inici de la pandèmia, l'Alcalde d'Olot, Pep Berga, va proposar als portaveus dels grups municipals la constitució d'un grup de treball per afrontar conjuntament la pandèmia. Des de fa dues setmanes, representants de tots els grups a l'Ajuntament d'Olot es reuneixen cada dos dies per analitzar la situació de la ciutat arran de la pandèmia i treballar conjuntament l'aprovació de noves mesures. Anna Barnadas i Josep Quintana d'ERC; Josep Guix, Jaume Mir i Marina Alegre del PSC, Lluís Riera i Adriana Roca de la CUP integren aquesta comissió de la qual també formen part Estanis Vayreda, Montserrat Torras, Jordi Güell i Imma Muñoz de l'equip de govern de JuntsxCat i presideix l'Alcalde Pep Berga.

La Taula de Treball de Grups Municipals davant la COVID-19 funciona des de fa dues setmanes. Un dels objectius amb el que neix és el de donar resposta a les necessitats més urgents que van sorgint a conseqüència d'aquesta crisi sanitària. A les reunions que s'han mantingut aquestes últimes setmanes, s'han anat tractant l'afectació que la COVID-19 està tenint al diferents àmbits de la ciutat i les decisions que des de l'Ajuntament es poden prendre per ajudar tothom a fer-hi front.

Una de les mesures acordades és que l'Ajuntament no cobrarà cap rebut durant l'estat d'alarma dictat per la COVID-19. No s'han girat els rebuts municipals que s'havien d'abonar a principis d'abril, com l'impost de vehicles de tracció mecànica. Únicament s'ha continuat amb el cobrament de la Tarifa Plana, el Pla Especial de Pagament dels Tributs que permet pagar els impostos de l'exercici mitjançant una quantitat fixa durant nou mensualitats. Una altra decisió de la Taula de Treball de Grups Municipals és que no es cobraran els serveis que no s'han pogut prestar, com les llars d'infants o l'accés a les instal·lacions esportives municipals.

La Taula de Treball de Grups Municipals ultima un pla de mesures socials i econòmiques davant la COVID-19. Aquests dies s'estan elaborant els documents que es portaran, per a la seva aprovació, al ple de l'Ajuntament d'Olot del proper dijous 16 d'abril. Al plenari també s'hi presentarà la proposta de nou calendari del contribuent per aquest 2020.

També és resultat de la Taula de Treball la petició al Govern de l'Estat i a la Generalitat de Catalunya perquè promoguin les accions necessàries per ajornar els pagaments d'hipoteques i crèdits als ciutadans i a les empreses, sense interessos. La necessitat d'impulsar mesures per flexibilitzar els lloguers d'empreses, comerços i naus industrials, d'activitats afectades per l'actual situació econòmica; que se suspenguin les cotitzacions socials de pimes i autònoms, que se suspenguin el pagament de l'IVA sense interessos als sectors econòmics. També que es destinin més recursos als municipis amb l'eliminació, per part de l'Estat espanyol, de les mesures d'estabilitat pressupostària i la regla de la despesa a les administracions locals, per tal que els ajuntaments puguin destinar tots els recursos necessaris (especialment el superàvit de 2019) a reactivar l'economia, sense impedients legals ni econòmics.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/129977_lajuntamentdolothacon-tituitunatauladetreballdegrup-municipal--1.htm