logo
Imprimir
10-04-2020 | 17:10hs
•SALUT

Es comença a repartir testos ràpids a la Regió Sanitària Girona

Els testos els començaran a fer servir els professionals de l'atenció primària, principalment en usuaris de les residències geriàtriques amb simptomatologia compatible amb COVID19

Aquest matí han arribat a la Regió Sanitària Girona un total de 6.260 testos ràpids per a fer proves serològiques del COVID-19 que s'enviaran a les àrees bàsiques de salut del territori per tal de poder-los començar a utilitzar tan aviat com sigui possible. Aquests testos corresponen a la primera tramesa del Departament de Salut, donat que està previst que n'arribin un total de 18.700 a la nostra demarcació properament.

La realització dels testos anirà a càrrec dels professionals de l'atenció primària, que els destinaran per fer proves als usuaris de les residències geriàtriques que presentin simptomatologia respiratòria compatible amb COVID 19. Els resultats de les proves permetran organitzar internament els centres residencials per tal de separar els pacients positius dels negatius i prendre les decisions oportunes per evitar el contagi de casos. Els casos positius seran aïllats de manera automàtica dins la mateixa residència o bé el pacient es derivarà en algun altre centre reservat per a pacients positius si a la mateixa residència hi ha dificultats per dur a terme els aïllaments necessaris. Els casos que surtin negatius, seran reconfirmats per una prova de PCR.

Aquests testos ràpids també es faran servir entre la població reclusa del Centre Penitenciari Puig de les Basses que presentin simptomatologia compatible amb el COVID 19, i al centre de menors de Girona.

En els testos serològics, els resultats de la prova s'obtenen en només vint minuts i són més fiables en estadis més avançats de la malaltia. Aquests testos es poden fer a peu de llit del pacient i són senzills de fer.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/130026_e-comencaarepartirte-to-rapid-alaregio-anitariagirona-1.htm