logo
Imprimir
11-04-2020 | 13:12hs
•LA GARROTXA

L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts anuncia ajuts econòmics per a famílies i comerços

Prèviament a aquest anunci, es va decidir ajornar l'impost de vehicles 8 mesos i es cobrarà al mes d'octubre

L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha anunciat una actuació destinada principalment a donar suport als comerços i negocis locals que es veuen obligats a tancar les seves portes aquests dies pel coronavirus

Amb les mesures contemplades en la declaració de l'Estat d'Arlarma, només poden obrir negocis que tenen la consideració de serveis essencials amb productes i serveis de primera necessitat.

Per fer front a l'impacte a l'economia local, l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha aprovat destinar una partida de 30.000€ per ajudar a aquest sector i, paral·lelament, per al conjunt de les famílies del municipi. Aquests diners provenen de la suspensió dels esdeveniments del Sant Joan les Flors i la Nit de les Dones d'Aigua.

En concret el consistori donarà a totes les famílies empadronades al nostre municipi, un cop s'aixequin les restriccions, un val per gastar als establiments del nostre municipi que s'han vist afectats.
Al llarg dels propers dies, es donarà a conèixer el detall d'aquesta iniciativa impulsada pel govern municipal.

Ja s'havia anunciat un primer paquet de mesures

Aquesta és una nova mesura que ha aprovat el govern municipal de Sant Joan les Fonts. Prèviament a aquest anunci, es va decidir ajornar l'impost de vehicles 8 mesos i es cobrarà al mes d'octubre.

A més, la taxa de la Llar d'Infants 'El Niu' s'ha reduït proporcionalment en funció dels dies lectius que duri el confinament. El mateix ha passat amb l'Escola Municipal de Belles Arts.

Pel què fa als habitatges socials de titularitat o gestió municipal, l'Ajuntament estudiarà les demandes que es puguin rebre per part d'aquells ciutadans que tinguin problemes per pagar el lloguer.

El que sí que es farà és flexibilitzar i fraccionar el màxim possible els rebuts. Per tal de fer-ho cal presentar una instància a l'Ajuntament si aquests impostos estan domiciliats. Podeu trucar a l'Ajuntament per rebre més informació.

Finalment, també cal destacar que, en la mesura del possible, s'està avançant el pagament de factures per facilitar la liquiditat de les empreses i autònoms.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/130047_lajuntamentde-antjoanle-font-anunciaajut-economic-perafamilie-icomerco--1.htm