logo
Imprimir
17-04-2020 | 18:18hs
•BESALú, VILA COMTAL

La residència Edat 3 de Besalú continua lliure de coronavirus

Després de cinc setmanes no s'hi han detectat casos ni entre els residents ni els professionals

La residència de gent gran de Besalú es manté lliure de coronavirus cinc setmanes després de l'inici del confinament. La residència geriàtrica Edat 3 ha celebrat aquesta setmana que, cinc setmanes després de la declaració de l'estat d'alarma, no s'ha detectat cap infecció de Covid-19 ni entre els residents ni entre el personal que els atén, segons ha confirmat la regidora d'Acció Social de la vila comtal, Goretti Blanch.

Una molt bona notícia, tenint en compte que el virus s'ha acarnissat especialment amb els geriàtrics. Segons les dades fetes públiques ahir pel Departament de Salut, a les residències catalanes hi ha actualment 5.616 casos de Covid-19 confirmats i 7.146 de sospitosos.

"Les mesures per protegir les residències es veuen facilitades per la baixa taxa de transmissió al seu entorn", assenyala la regidora d'Acció Social de Besalú, Goretti Blanch, en una piulada. L'edil ha agraït especialment la feina als qui ho estan fent possible i fa una crida a no abaixar la guàrdia davant l'epidèmia, perquè cal seguir totes les indicacions de les autoritats sanitàries per evitar contagis, especialment en els col·lectius més fràgils, com la gent gran.

A més del compromís dels professionals implicats, una de les mesures que ha contribuït a mantenir a ratlla l'epidèmia al geriàtric garrotxí és el material de protecció que els ha arribat gràcies a empreses, entitats i voluntaris, ja que són diverses les donacions que han rebut aquests dies en forma de bates, mascaretes o pantalles protectores.

Una de les darreres ha estat l'aportació de Sanitaris per la República, que ha proveït de material el geriàtric i el cap besaluenc.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/130528_lare-idenciaedat3debe-alucontinualliuredecoronaviru--1.htm