logo
Imprimir
26-04-2020 | 12:02hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú reparteix avui i demà les mascaretes per a infants

Les han confeccionat cosidores voluntàries i els pares les poden recollir davant l'ajuntament

Besalú ha començat a repartir les mascaretes infantils per protegir la mainada, coincidint amb el primer dia de sortida dels nens al carrer. Avui i demà, d'onze del matí a una del migdia es repartiran als pares davant l'ajuntament de Besalú les mascaretes elaborades per un grup de cosidores voluntàries.

Les costureres, amb la col·laboració del consistori, han rebut suport i assessorament dels Sanitaris per la República, el pediatre Ferran Campillo i les famílies i la Llar d'infants El Petit Comte, per a confeccionar mascaretes adaptades als nens.

Com que se'n desaconsella l'ús per a menors de 3 anys, se'n reparteixen per a infants nascuts a partir del 2017. N'han fet de tres talles perquè s'adaptin bé a les diferents edats i són dobles, amb filtre de TNT a l'interior.

La regidora d'Acció Social de Besalú, Goretti Blanch, agraeix la tasca de tothom que s'hi ha implicat i recorda a les famílies que, en anar-les a buscar, cal mantenir les distàncies i mesures de seguretat. Recomana als pares que no pateixin, que hi ha material de protecció per a tots els nens i nenes del poble.

Crítiques de l'oposició
 
Des del grup municipal d'ERC consideren que concentrar el repartiment en dues hores davant l'ajuntament "és un risc massa alt de contagi". 
 
"Des de l'ajuntament s'hauria de fer el repartiment a les bústies de les cases amb mainada, bé a partir del padró d'habitants, del qual l'ajuntament n'és posseïdor, bé per sol·licitud de pares i mares", assenyala l'oposició, que considera l'acció "molt encomiable" però en veu la gestió "francament molt millorable".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/131135_be-alureparteixavuiidemale-ma-carete-perainfant--2.htm