logo
Imprimir
01-05-2020 | 18:48hs
•LA GARROTXA

L'hospital d'Olot té dotze pacients ingressats amb coronavirus actualment

Des de l'inici de la pandèmia el centre ha donat 92 altes a malalts de Covid-19

L'hospital d'Olot compta amb una dotzena de pacients ingressats amb coronavirus actualment. Ahir va donar una nova alta, amb el que ja són 92 els pacients hospitalitzats al centre que han superat el virus des de l'inici de la pandèmia.

A més, segons la darrera actualització d'informació de l'hospital comarcal de la Garrotxa, ahir es van poder reincorporar tres sanitaris més. Actualment n'hi ha 19 amb el virus, mentre que 71 han rebut l'alta des de l'inici de la pandèmia.

Amb aquestes dades, l'hospital ha anunciat que a partir del 4 de maig comença a recuperar l'activitat quirúrgica, fent intervencions no ajornables, sobretot de pacients oncològics.

Prop de 600 casos confirmats

Segons les dades del Departament de Salut, la Garrotxa ha registrat 594 casos positius acumulats de Covid-19, la majoria (465) a Olot. A Sant Joan les Fonts, segons el mapa actualitzat de Salut, són 24 els casos diagnosticats gràcies a una prova diagnòstica (PCR o test ràpid), i a la Vall d'en Bas 21. A les Planes d'Hostoles són 8; a Besalú, 12 i Sant Jaume de Llierca, 9. Municipis com Mieres o Sant Aniol de Finestres no han comptabilitzat cap cas positiu.

Pel que fa a la mortalitat, la Garrotxa és la comarca gironina més afectada pel virus, amb 11,26 morts per cada 10.000 habitants. Amb aquesta xifra, lligada en part al brot a la residència del Tura d'Olot, és la desena comarca catalana amb més defuncions en proporció a la població.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/131542_lho-pitaldolottedotzepacient-ingre-at-ambcoronaviru-actualment-2.htm