logo
Imprimir
15-05-2020 | 12:56hs
•+ NOTíCIES

CaixaBank i la Fundació 'la Caixa' col·laboren amb la Fundació Ramon Noguera per ajudar-los en l'atenció domiciliària a persones amb discapacitat

L'entitat financera, a través de la Fundació "la Caixa", dona suport a diverses entitats mitjançant ajudes destinades a pal·liar els efectes de la crisi generada pel coronavirus

CaixaBank, a través de la seva Acció Social, ha canalitzat 20.000 euros de la Fundació "la Caixa" cap a la Fundació Ramon Noguera, de Girona, per ajudar-los en l'atenció domiciliària a persones amb discapacitat, en aquesta nova realitat creada a causa de la pandèmia.

La Fundació Ramon Noguera ajuda persones adultes amb discapacitat que viuen soles en 7 pisos tutelats. L'activitat normal en aquests pisos tutelats és la d'anar a la feina, i després assistir a activitats de lleure organitzades per la Fundació, com futbol o zumba. Durant el confinament, les activitats habituals s'han vist alterades, i aquestes persones amb discapacitat han passat a conviure tot el dia als pisos tutelats, amb l'assistència d'educadors que els donin suport.

Aquests educadors estan ajudant en tasques com preparar els dinars i sopars, revisar la higiene, i mantenir hàbits saludables durant aquestes setmanes en què els han canviat els horaris i les rutines. El fet d'haver de prestar l'atenció domiciliària durant les 24 hores del dia ha provocat un augment en la necessitat d'educadors, ja que les persones dels pisos tutelats hi passen tot el dia.

A més, també a causa de la Covid-19, han hagut d'augmentar de forma considerable les mesures de seguretat i protecció, tant per als seus treballadors com per als usuaris de la Fundació, fet que podran fer gràcies a la col·laboració de la Fundació "la Caixa", que s'ha canalitzat a través de CaixaBank.

També a Girona, CaixaBank ha canalitzat 8.000 euros de la Fundació "la Caixa" cap al Consorci Centre d'Acolliment i Servei Socials La Sopa, que gestiona el menjador social de la localitat, i que ha notat un augment significatiu dels casos de persones vulnerables que han d'accedir als seus serveis.

Al Ripollès, CaixaBank i la Fundació "la Caixa" col·laboren amb la Fundació MAP per a la compra de material de protecció per fer front a l'epidèmia de la covid-19, i poder seguir atenent les persones amb discapacitat de forma segura amb seguretat per ells i pels treballadors. La Fundació MAP treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

CaixaBank i la Fundació "la Caixa" també han establert una col·laboració amb l'Ajuntament de Caldes de Malavella per ajudar en la compra de material mèdic i de desinfecció per impedir l'avanç de la covid-19 i protegir la població de la localitat.

En l'àmbit municipal, també s'ha establert col·laboracions amb l'Ajuntament de Vidreres, per la compra d'aliments per a persones vulnerables, que han augmentat a causa de la covid-19; amb l'Ajuntament de Tossa de Mar, que ha adquirit material mèdic per fer front a la pandèmia i evitar-ne la propagació; i amb l'Ajuntament de Fogars de Tordera, amb el qual s'hi ha col·laborat per adquirir aliments bàsics i medicaments per a persones vulnerables a causa de la covid-19.

A més, CaixaBank també ha canalitzat una ajuda de la Fundació "la Caixa" a la Fundació Els Joncs, que ha comprat maquinària desinfectant per poder garantir una correcta esterilització dels seus espais i que es pugui seguir tutelant i acompanyant persones discapacitades a les seves instal·lacions.

Aquestes iniciatives s'emmarquen dins de #AmbTuAraMésQueMai, que engloba les diferents mesures que està llançant l'entitat per a ajudar als clients com avançar el dia de cobrament de les pensions i evitar cues a les oficines, la línia de crèdit de 25.000 milions d'euros per a pimes i autònoms, entre d'altres. D'aquesta forma, CaixaBank intenta mitigar els efectes econòmics del coronavirus i posa en valor l'esforç del banc i de tots els seus empleats per a estar al costat de la societat en aquests moments tan difícils.

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank dona suport a la Fundació "la Caixa" en la seva tasca social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part de la seva Obra Social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites entitats socials solidàries puguin accedir a ajuts econòmics per a fer realitat els seus projectes. Cada any, més de 11.000 projectes reben, globalment, uns 44 milions d'euros del que es beneficien més de 7.000 entitats socials arreu de l'Estat.

L'Acció Social és un dels eixos del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank dins del seu model de banca socialment responsable. A més de la distribució d'ajuts econòmics de la Fundació "la Caixa", Acció Social CaixaBank, impulsa el voluntariat corporatiu a través del seu Programa de Voluntariat format per empleats en actiu de l'entitat, Fundació "la Caixa", jubilats i prejubilats d'ambdues organitzacions, així com amics, familiars i clients. L'any 2020, la iniciativa ha arribat al seu quinzè aniversari de tasca solidaria. En total, en el darrer any, més de 20.000 voluntaris de "la Caixa" han participat en més de 14.400 activitats solidàries, contribuint a ajudar a més de 350.000 persones vulnerables arreu de l'Estat en els àmbits de l'educació financera i la inserció laboral, salut, pobresa infantil i accions solidàries locals que responen a necessitats més específiques de cada territori.. Acción Social CaixaBank i la Fundació "la Caixa" han organitzat una campanya de recollida d'aliments per ajudar als bancs d'aliments desbordats per la crisi del coronavirus que porta recaptats quasi 2,5 milions d'euros.

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. Per això té un compromís ferm amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-les a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de nombroses iniciatives, per ajudar a que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia domèstica.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index el sitúa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, Nacions Unides ha atorgat a l'entitat, a través de les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management, la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/132546_caixabankilafundaciolacaixacollaborenamblafundacioramonnogueraperajudar-lo-enlatenciodomiciliariaaper-one-ambdi-capacitat-2.htm