logo
Imprimir
25-05-2020 | 14:22hs
•BAIX EMPORDà

L'equip de govern de Calonge i Sant Antoni porta a ple l'ampliació de terrasses i una bonificació de la taxa d'un 75%

També proposa al Ple allargar el termini d'adequació de les terrasses a l'ordenança fins al desembre de 2021

El govern de Calonge i Sant Antoni portarà a Ple la modificació de l'ordenança reguladora de terrasses i d'ocupació de via pública per minimitzar l'impacte econòmic provacat per la Covid-19 en els establiments del municipi. Aquesta modificació preveu actuar en tres eixos: l'ampliació de l'espai que poden ocupar les terrasses i els negocis que ocupen via pública, la bonificació d'una part de la taxa d'ocupació i la pròrroga del termini per adaptar les terrasses a la normativa.

Així, l'Ajuntament ja ha permès en els casos en què era possible, ampliar l'espai d'ocupació de les terrasses de bars i restaurants del municipi, per poder disposar de gairebé totes les taules i alhora complir amb les mesures de distanciament de seguretat. D'aquesta manera, i després d'estudiar cas per cas, sempre que sigui viable es permetrà ampliar l'ocupació d'espai públic, separant les taules segons les restriccions establertes, i permetent que els bars i terrasses puguin disposar de gairebé el total del seu aforament. Tenint en compte la situació excepcional en què ens trobem, s'estudiaran totes les propostes, cas per cas, tant les formulades pels establiments que ja tenen autoritzades terrasses, com per aquells que en vulguin instal·lar per primer cop.

L'altra mesura que es prendrà en l'àmbit de l'ocupació de via pública és la bonificació d'una part de la taxa. Així, el govern municipal presenta una proposta a Ple per poder bonificar fins a un 75% l'import d'aquesta taxa, alleujant així les despeses que tenen els establiments.

El tercer punt per alleujar l'impacte de la crisi provocada per la Covid-19 és la prolongació del termini per adequar les terrasses del municipi a la normativa vigent. Així, l'ordenança de terrasses preveia que el febrer d'enguany totes les terrasses del municipi havien d'haver finalitzat l'adequació amb els criteris estètics que establia l'ordenança, alhora que regulava les bonificacions per adaptar les terrasses. Ara, es proposa ampliar el període d'adaptació fins al 31 de desembre del 2021 per aquells negocis que encara no s'han adaptat a la normativa, i alhora establir bonificacions pels que han adaptat la terrassa dins del termini previst.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/133309_lequipdegoverndecalongei-antantoniportaaplelampliaciodeterra-e-iunabonificaciodelataxadun75-2.htm