logo
Imprimir
26-05-2020 | 21:55hs
•BAIX EMPORDà

Els espais municipals de Castell-Platja d'Aro van reobrint les portes

El Parc dels Estanys torna a lluir a Platja d'Aro i la Biblioteca Mercè Rodoreda començarà a oferir serveis el pròxim 1 de juny

L'entrada de la fase 1 de la desescalada ha suposat, entre altres coses, la reobertura d'espais municipals. Aquest és el cas de Castell-Platja d'Aro, on l'ajuntament de la localitat baix-empordanesa ha tornat a posar en funcionament indrets com el Parc dels Estanys, els dos parcs de lleure per a gossos, el mercat setmanal -que compta amb tots els sectors de paradistes- i, també, la Biblioteca Mercè Rodoreda, que tornarà a l'activitat el pròxim dilluns 1 de juny, però encara amb serveis limitats: préstec només amb cita prèvia i del catàleg propi, mentre que també es podrà efectuar la devolució de documents prestats, i en aquest cas no farà falta la cita prèvia. Per accedir a la biblioteca (dilluns, dimecres i divendres (10-13 h) i dimarts i dijous (16-20 h)) serà obligatori l'ús de mascareta.

Pel que fa al Parc dels Estanys de Platja d'Aro, el seu horari serà de 7 h a 21 h, tot i que les casetes i la d'observació ornitològica encara romandran tancades. El que sí que estarà operatiu fins al 5 de juliol serà l'exposició a l'aire lliure d'escultura de gran format 'Fes punta al llapis', de Carles Bros, composta per una trentena de peces d'acer corten. Precisament, ja està confirmada una segona mostra per a aquest estiu, concretament a partir de l'11 de juliol, amb obres d'Angel Camino.

Els parcs canins, en marxa

Coincidint amb l'entrada en vigor de la fase 1 també es pot tornar a accedir als dos parcs de lleure per a gossos. Ara bé, aquests espais estan limitats a 10 persones i es recomana estar-hi, com a màxim, uns 30 minuts, la qual cosa facilita el relleu d'usuaris. Un dels parcs, el del carrer Luxemburg amb l'avinguda de París, consta de 1.300m2, mentre que l'espai ubicat a l'entrada de Mas Semi de Castell d'Aro disposa de 1.520m2. En ambdós casos hi ha font d'aigua, bancs i papereres, així com arbrat i dispensadors de bosses per recollir els residus dels cans.

D'altra banda, des de la setmana passada també està en funcionament el Mercat Municipal, que es realitza cada divendres de 8 h a 14 h. Gràcies a l'ampliació de l'espai al voltant de la Masia Bas de Platja d'Aro s'hi poden trobar tota mena de sectors més enllà del de l'alimentació, que apareixen agrupats per gèneres. El nou disseny del mercat inclou tres punts d'entrada i sortida, distància de seguretat entre les parades, zones de pas per a vianants de 4 a 7 metres i un equip de 10 informadors municipals, tant per ajudar als paradistes com per atendre els compradors i visitants.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/133452_el-e-pai-municipal-deca-tell-platjadarovanreobrintle-porte--1.htm