logo
Imprimir
29-05-2020 | 14:44hs
•+ NOTíCIES

El campió olímpic de triatló Jan Frodeno posa en marxa una campanya per repartir aliments a 181 nens i nenes de Salt

Des de l'Ajuntament de Salt s'ha donat suport a la iniciativa cedint el local del Barri Centre, al carrer Àngel Guimerà, per fer arribar la donació a les famílies

L'Ajuntament de Salt ha col·laborat durant aquesta setmana en la campanya solidària del triatleta alemany i campió olímpic Jan Frodeno per repartir aliments a 181 nens i nens de Salt. Frodeno, amb residència a Girona, ha volgut d'aquesta manera donar un cop de mà a la ciutadania que està patint, de forma més contundent, els efectes de la Covid-19. La gestió de la donació ha anat a càrrec de l'empresa Local Market, el Casal dels Infants de Salt i s'ha coordinat amb les direccions de les escoles implicades en la iniciativa.

Per dur a terme el projecte, l'atleta alemany va organitzar un Ironman "confinat" amb el nom de Tri At Home (tri@home) i on, des de casa, va fer durant poc més de vuit hores, 3.8 km nedant, 180 km en
bicicleta i 42.20 km recaptant 250.000 €.

Després de valorar diverses opcions i amb l'objectiu d'ajudar als col·lectius més vulnerables davant la pandèmia, l'equip de Frodeno va contactar amb les escoles de Salt i van decidir donar suport a 181 nens i nenes de la vila oferint la possibilitat de donar menjar cuinat i de qualitat a aquells infants que més ho necessitin. La iniciativa ha comptat amb una aportació de 50.000€ per part del campió alemany.

Jan Frodeno explica que el projecte amb el projecte del Tri At Home "ràpidament vam percebre, gràcies a tots els participants en la donació, que la recaptació per ajudar a la comunitat local era important i ens vam engrescar encara més". Frodeno recorda que "la nostra inspiració principal va ser l'Anna, antiga cangur dels nostres fills, que va decidir tornar a treballar com a infermera a Manresa per ajudar en la lluita contra la Covid-19".

Amb vista al futur, Frodeno té clar que "juntament amb la meva dona Emma volem continuar amb iniciatives similars i aportant el nostre temps a ajudar a organitzacions benèfiques. Ens apassiona i no ens aturarem aquí". A banda de la campanya que s'ha dut a terme a Salt, Jan Frodeno també ha fet donacions a la Sopa, el Banc dels Aliments o las Hermanitas, a banda de comprar dos respiradors per a l'Hospital Josep Trueta.
Nascut a la ciutat alemanya de Colònia el 1981, Frodeno va ser campió olímpic a Pequín a la modalitat de Triatló i, entre el seu ampli palmarès internacional, compta amb la fita d'haver guanyat tres vegades l'Ironman de Hawai (2015, 2016 i 2019).

Diverses col·laboracions
La campanya a Salt ha estat coordinada per l'empresa d'experiències gastronòmiques i càtering de Girona, Local Market, conjuntament amb el Casal dels Infants de Salt i amb les direccions dels centres educatius per tal de fer la gestió de la donació i distribució dels menús des del local del carrer Àngel Guimerà cedit pel consistori saltenc. També han donat un cop de mà les empreses Crocket,
Fruites Gozalbo i Orgànic Empordà.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que "un cop ens van contactar per tal d'explicar la iniciativa ens vam posar a disposició de Jan Frodeno i de la resta de col·laboradors per materialitzar aquesta donació. No ens queda res més que agrair a Jan Frodeno la seva aportació a aquests gairebé 200 nens i nenes de Salt".


The Frodeno Foundation
Jan Frodeno ja ha posat fil a l'agulla per crear la Frodeno Foundation i, d'aquesta manera, poder vehicular totes les propostes solidàries per les quals aposta i que vol impulsar al territori. A part de les donacions destinades a millorar la situació provocada per la Covid-19, l'atleta també vol recolzar la creació i desenvolupament d'un nou projecte de la Fundació Laureus Sport for Good a Girona, una fundació de la qual ja és ambaixador a Alemanya.

"Amb aquest projecte, els nens i adolescents amb discapacitats o en risc d'exclusió aprenen que a través de l'esport poden créixer en la seva autoestima i, si s'ho proposen, superar qualsevol contratemps i assolir els seus objectius", diu Frodeno.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/133714_elcampioolimpicdetriatlojanfrodenopo-aenmarxaunacampanyaperrepartiraliment-a181nen-inene-de-alt-1.htm