logo
Imprimir
31-05-2020 | 19:23hs
•LA SELVA

Tossa ja obre les seves platges

Els serveis de vigilància de platges, socorrisme i Policia Local vetllaran perquè es compleixin les normes de prevenció

L'entrada també a Tossa de la fase 2 del desconfinament causat per la pandèmia del Covid19 permetrà a partir de demà el bany a les platges i cales del municipi a tots els residents de la regió sanitària de Girona, tot i que amb algunes condicions per garantir la seguretat sanitària de les persones.

Entre aquestes condicions, destaca que es permetrà fer activitats esportives i d'esbarjo, prendre el sol i banyar-se en grups de màxim 15 persones si no són convivents, sempre que hi hagi una distància de 2 metres entre assistents, incloent-hi tovalloles i altres objectes personals. Es recomana que cada persona disposi d'un espai de 4 m². També es podran utilitzar dutxes i WC, amb ocupació màxima d'1 persona, excepte si s'acompanyen persones que necessiten assistència.

Al nucli urbà, el servei de vigilància de platges, el servei de socorrisme i la Policia Local informaran d'aquestes normes de prevenció i vetllaran perquè les persones usuàries facin un ús responsable de les platges. Des de l'ajuntament es farà un control de l'aforament, però no es preveu engegar mesures de regulació fins que no hi hagi una afluència elevada de banyistes, prevista, en un principi, per quan es permeti la mobilitat entre regions sanitàries. Tampoc hi haurà de moment restriccions horàries.

L'obertura es farà sense comptar amb bona part dels serveis habituals de les platges (guinguetes, lloguer de patins, etc) perquè es preveu una reobertura gradual d'aquests serveis. L'ajuntament ha reforçat el servei de neteja i desinfecció dels lavabos i dutxes, i també ha reforçat el servei de neteja de la sorra.

Tanmateix, informar que a la Platja d'es Codolar es preveuen feines de manteniment i encara restarà tancada uns dies.

Per a qualsevol incidència o suggeriment, contactar al correu electrònic:
mediambient@tossademar.org

Inici de la fase 2 del desconfinament

Pel que fa a les principals mesures que suposa l'entrada a la fase 2 per part de la població, destacar que:

- S'eliminen les franges horàries per a la sortida dels nens al carrer i per a la pràctica de l'esport. Les persones fins a 70 anys podran fer activitat física en qualsevol franja horària a excepció de la compresa entre les 10.00 i les 12.00 hores i entre les 19.00 i les 20.00 hores, que queda reservada als majors de 70 anys.
- Els establiments i locals comercials minoristes i d'activitats professionals poden reobrir al públic amb independència de la seva superfície útil d'exposició i venda, sempre que es redueixi l'aforament al 40% i es garanteixi una distància mínima de 2 metres entre clients.
- Reobren al públic els establiments d'hostaleria i restauració per a consum en el local, excepte les discoteques i els bars d'oci nocturn, sempre que no superin el 40% de l'aforament. Dins del local únicament es podrà consumir assegut a taula i, preferentment, mitjançant reserva prèvia. No s'admetrà l'autoservei a la barra per part del client. El servei a les terrasses a l'aire lliure continua com a la fase 1: l'aforament no pot ser superior al 50% i hi ha d'haver distància de 2 metres entre taules.
- Obertura al públic de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics sempre que no se superi un terç de l'aforament i amb les condicions de seguretat i higiene ja establertes.

Tanmateix, recorder que és obligatori l'ús de mascareta sempre que no sigui possible mantenir una distància d'un mínim de 2 metres entre les persones.

Aquesta obligació no s'aplica en el cas de persones que presentin algun tipus de dificultat respiratòria que es pugui agreujar amb l'ús de la mascareta; persones en què l'ús de la mascareta sigui contraindicat per motius de salut degudament justificats o persones que presentin alteracions de conducta per la seva situació de discapacitat o dependència que facin inviable utilitzar-la.

La mascareta tampoc serà obligatòria quan es facin activitats en què, per la seva naturalesa, sigui incompatible l'ús de la mascareta, com pot ser la pràctica esportiva.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/133814_to-ajaobrele-eve-platge--1.htm