logo
Imprimir
02-06-2020 | 18:47hs
•BAIX EMPORDà

El govern de Calonge i Sant Antoni defensa el pla de xoc per fer front a la crisi de la Covid19 que el Ple no va aprovar

El pla preveia contractar 5 professionals per Serveis Socials, 1 persona pel servei d'habitatge, ampliar la dotació del Banc d'Aliments, ajudes d'urgència per a persones vulnerables i ajuts a les empreses per la contractació de treballadors de Calonge i Sant Antoni

El govern de Calonge i Sant Antoni, format per ERC i Avancem, defensa el pla de xoc per lluitar contra la crisi econòmica provocada per la Covid19 que es desenvolupa amb diferents actuacions i mesures, una part de les quals van ser rebutjades pel Ple ordinari del 28 de maig, i considera que les mesures proposades permetrien pal•liar els efectes d'aquesta crisi, promoure l'ocupació i augmentar de forma important els serveis socials adreçats a les persones més vulnerables. El govern també defensa que es tracta de mesures necessàries en aquests moments, i que en funció de l'evolució de la crisi provocada per la Covid19 es podien ampliar amb addendes als convenis que el Ple va rebutjar. El govern també exposa que el pla de xoc és un document viu que anirà variant en funció de les necessitats, ja que l'evolució de la crisi és imprevisible, i que ara mateix les mesures proposades són adequades per la situació actual. El govern afirma que en cada moment es prendran les mesures necessàries i que espera que comptaran amb la col•laboració dels grups municipals de l'oposició. En aquest sentit, es reitera la voluntat de diàleg amb els grups de l'oposició.

En l'àmbit dels Serveis Socials el conveni amb el Consell Comarcal que es va portar al Ple preveia ampliar l'import destinat als Serveis Bàsics d'Atenció Social al municipi. L'increment d'aquest conveni hauria permès contractar 5 professionals per reforçar els serveis socials amb 1 treballadora familiar, 2 educadores socials i 2 treballadores socials més per així fer front a l'increment de serveis i peticions provocats per la crisi econòmica derivada de la Covid-19. Aquest nou conveni, que inicialment preveia 4 llocs de treball i que s'ampliaven fins a 5, també preveia incrementar les ajudes d'urgència social amb 22.500€ i una aportacicó extraordinària de 63.500€ pels Centres de Distribució d'Aliments que haurien permès ampliar i reforçar aquest servei. Aquests convenis hauríen permès crear nous llocs de treball per ajudar a les persones més vulnerables afectades per la Covid-19. El govern també afirma que la no aprovació d'aquest conveni provocarà que els serveis socials a Calonge i Sant Antoni continuin saturats.

Pel que fa a la promoció econòmica i d'ocupació al municipi, el govern defensa la proposta d'ampliar la dotació del programa Tastest d'Ofici en conveni amb el Consell Comarcal. Aquesta proposta, que el Ple també va rebutjar, hauría permès ampliar aquest programa d'ocupació en 66.000€ i oferir ajuts directes a les empreses per la contractació de personal, uns ajuts a l'ocupació que es concretaven en una aportació de 500€ mensuals durant un màxim de 3 mesos a les empreses per la contractació de cada nou treballador. El govern afirma que aquest import hauria estat adequat, ja que no es preveu un increment molt marcat de les noves contractacions i que, en el cas que hagués estat insuficient, s'hauria ampliat perquè totes les peticions d'aquest ajut haguéssin estat ateses. Aquest ajut anava destinat directament a les empreses del municipi que haguéssin contractat treballadors de Calonge i Sant Antoni.

Finalment, un altre dels punts que el Ple va rebutjar va ser l'ampliació del servei d'habitatge en conveni amb el Consell Comarcal del Baix Empordà per la gestió del servei municipal d'habitatge. Aquesta proposta preveia una aportació de 20.000€ que hauria permès la contractació d'un tècnic d'habitatge per fer front a l'increment de les peticions de la ciutadania davant de la crisi provocada per la Covid-19.

L'equip de govern segueix treballant per desencallar els convenis amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, que els considera imprescindibles per donar una primera resposta urgent a les famílies més necessitades de Calonge i Sant Antoni.

El Ple ordinari del mes de maig de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, celebrat el 28 de maig, va rebutjar aquestes propostes amb els vots contraris de Junts per Calonge i Sant Antoni (4), PSC (3), Republicans (1) i PP (1), i va tenir els vots favorables d'ERC (5), Avancem (2) i CUP (1).




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/134034_elgoverndecalongei-antantonidefen-aelpladexocperferfrontalacri-idelacovid19queelplenovaaprovar-1.htm