logo
Imprimir
25-06-2020 | 14:41hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles presenta 'La Fresca' per reprendre l'activitat cultural al carrer

La Fresca s'iniciarà el proper 2 de juliol i s'allargarà fins al 9 d'agost

L'Ajuntament de Banyoles ha presentat avui 'La Fresca', una nova programació cultural amb la qual pretén recuperar el pols cultural a la ciutat. 'La Fresca' inclou 40 propostes de teatre, música, exposicions o teatre familiar, totes gratuïtes i que es faran en diferents espais de la ciutat. La programació s'iniciarà el proper divendres 2 de juliol i s'allargarà fins al 9 d'agost.

El regidor de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, ha destacat que "la iniciativa neix de la voluntat de reprendre l'activitat cultural a la ciutat després d'aquest temps de confinament i reivindicar-la com a bé essencial per a tota la ciutadania". En aquest sentit, la cultura tornarà a sortir al carrer amb una proposta cultural que arribarà a diferents barris i espais de Banyoles amb un triple objectiu "recuperar el pols cultural, acostar la cultura a tothom i donar suport i reactivar el sector cultural banyolí", com ha explicat Miquel Cuenca.

'La Fresca' inclou propostes de teatre, teatre familiar, música, poesia o cultura popular i s'han recuperat programacions d'arts escèniques i d'esdeveniments com Nit de Bosc, que es van haver de suspendre pel confinament. També inclou l'Aplec de la Sardana que es reconduirà amb propostes itinerants pels diferents barris per escoltar sardanes. La programació aposta també pels creadors locals amb propostes de Cor de Teatre, Punt Produccions, Marc Serra, Neus Turu o Paula Grande.

A 'La Fresca' hi conviuran espectacles itinerants de teatre o de músiques modernes amb propostes de petit format que es faran, entre altres, a la Plaça Major i el Claustre del Monestir de Sant Esteve. A més s'estrenarà un nou emplaçament a la zona d'arribada de les competicions de rem a l'Estany, a la zona de Lió, que acollirà els concerts de cançó d'autor.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/135818_banyole-pre-entalafre-caperreprendrelactivitatculturalalcarrer-1.htm