logo
Imprimir
02-07-2020 | 12:35hs
•PLA DE L'ESTANY

L'Ajuntament de Banyoles amplia l'espai de vianants i bicicletes al front d'Estany

Aquest cap de setmana s'iniciarà una prova pilot que es podria allargar tot l'estiu

L'Ajuntament de Banyoles iniciarà aquest cap de setmana una prova pilot que permetrà ampliar l'espai per a vianants i bicicletes al front d'Estany. La mesura suposarà restringir la circulació de vehicles i permetrà facilitar el distanciament social, especialment els caps de setmana quan hi ha més concentració de persones.

La prova pilot afectarà el tram del Passeig Lluís Marià Vidal, des del carrer Prior Agustí fins al Passeig Mossèn Lluís Constans, i el tram del Passeig Darder, entre el mateix Passeig Mossèn Lluís Constans fins al carrer Pintor Winthuysen. Des de les 8 del matí del dissabte fins a la mitjanit de diumenge la circulació estarà restringida a bicicletes i vianants i només hi podran accedir els veïns.
A més, a partir d'aquest diumenge, en aquest espai s'hi instal·larà de nou la Fira de la Ramona, que reprendrà la seva activitat amb la participació de diversos artesans, tant del sector de l'alimentació com de productes de decoració, complements o moda.

El regidor de Via Pública, Lluís Costabella, ha explicat que "amb aquesta mesura es pretén facilitar la mobilitat a peu o en bicicleta al front d'Estany i ampliar l'espai per garantir que es pugui mantenir la distància social entre persones". Segons ha afegit Lluís Costabella, "la prova pilot es farà aquest cap de setmana i el proper per, una vegada valorada l'experiència, decidir si es manté durant tot l'estiu".
A banda d'aquesta mesura per facilitar la mobilitat a peu o en bicicleta al front d'Estany, també el cap de setmana de l'11 i 12 de juliol i el següent s'habilitarà també un carril per a bicicletes bidireccional al Passeig de la Indústria, per connectar el Barri Vell i el Passeig Mossèn Lluís Constans, amb el mateix objectiu de facilitar la mobilitat en bicicleta.

Les dues mesures parteixen d'una proposta de la Taula de Mobilitat creada amb l'objectiu d'impulsar propostes per fer de Banyoles una ciutat més sostenible i segura i de la que formen part els diferents grups municipals.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/136396_lajuntamentdebanyole-ampliale-paidevianant-ibiciclete-alfrontde-tany-2.htm