logo
Imprimir
08-07-2020 | 13:02hs
•CATALUNYA NORD

L’Art en Ruta arribarà a Perpinyà el 17 de juliol

La Casa de la Generalitat acollirà l’obra ‘Everybody needs good neighbours’, de l’artista de Vilobí d’Onyar Arnau Blanch

Compte enrere per a la inauguració de l’exposició de l’obra ‘Everybody needs good neighbours’, de l’artista Arnau Blanch (Barcelona, 1983), que tindrà lloc el pròxim divendres 17 de juliol a la Casa de la Generalitat de Perpinyà, a partir de dos quarts de set de la tarda. El treball del creador de Vilobí d’Onyar és l’obra guanyadora del concurs Art en Ruta, organitzat pel Consell Comarcal de la Selva. L’acte comptarà amb la presència de Pere Fernàndez, conseller de Cultura de la comarca selvatana. 

Art en Ruta és un cicle d’exposicions itinerants de l’ens comarcal que promou els artistes visuals d’aquesta comarca. En el cas de Blanch, seleccionat per l’edició d’aquest 2020, brinda un treball artístic basat en l’observació d’estructures de comunicació viària, presentades en un marc audiovisual. L’artista és graduat en fotografia per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IFEC) el 2007 i especialitzat en assaig fotogràfic. L’any 2008 es va traslladar a Nova York per especialitzar-se en fotografia documentar a la International Center of Photography (ICP).

Més enllà de la presentació a terres nord-catalanes, el projecte expositiu llueix una trajectòria pretèrita reeixida. Així doncs, el 2014 va resultar finalista del concurs FotoPress la Caixa, mentre que l’any següent va ser guanyador del premi al millor llibre de l’any a PhotoEspaña. Es tracta d’una instal·lació visual focalitzada en Vilobí, un municipi que es troba en un espai de confluència d’infraestructures de transport com l’aeroport Girona-Costa Brava, l’AVE, l’autopista del Mediterrani i l’Eix Transversal. 

Tot plegat ofereix un paisatge dominat per elements com les tanques, els murs de contenció o els túnels, aspectes molt recurrents a l’obra de Blanch, que té com a objectiu buscar la novetat i la sorpresa en un territori dominat per l’espai de trànsit i les persones que hi habiten, tot plegat a través d’un llenguatge de repetició.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/136920_lartenrutaarribaraaperpinyael17dejuliol-1.htm