logo
Imprimir
12-07-2020 | 16:05hs
•BAIX EMPORDà

Platja d'Aro seu del primer torneig de la lliga Mapfre de Tennis femení del 12 al 19 de juliol

Es disputa al Club Tennis d'Aro i les semifinals i finals seran transmeses per Teledeporte

El Club Tennis d'Aro de Platja d'Aro és des d'avui l'escenari del primer dels tres torneigs de la nova Lliga Mapfre de Tennis Femení; un circuit professional promogut per la Reial Federació Espanyola de Tennis per reiniciar la competició oficial a nivell estatal després de la suspensió del circuit internacional de la ITF i WTA. Del 12 al 14 de juliol s'hi disputen els partits de la fase prèvia, i del 15 al 19 el quadre final, sempre oberts al públic, amb entrada gratuïta. Les semifinals i la final seran retransmeses en directe pel canal televisiu Teledeporte. L'esdeveniment compta amb el suport de la Federació Catalana de Tennis, Magistertennis i de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró.

A nivell competitiu hi seran 21 de les 25 millors jugadores del rànquing estatal i algunes jugadores internacionals amb classificació WTA com la suïssa Jil Betlem Teichmann (núm. 63), Sara Sorribes (núm. 83), la palafrugenca Aliona Bolsova (núm. 102) i Lara Arruabarrena (núm. 149). Del tennis gironí, també qui destaquen la blanenca Marina Bassols i l'olotina Júlia Payola; però en canvi no hi serà Paula Badosa, que està superant una operació. També hi serà l'andorrana Vicky Jiménez, de 14 anys, número 1 del món en categoria Júnior i guanyadora del darrer Open d'Austràlia de la modalitat. La dotació econòmica del torneig és de 24.000 euros.

L'entrada per veure els partits és gratuïta, però limitada a un aforament de 350 espectadors, sobre els 900 que hagués tingut en condicions estàndards. El Club Tennis d'Aro, on estan oberts diversos serveis com la piscina o el restaurant, ha pres totes les mesures de seguretat i facilitarà guants, gels i mascaretes als espectadors i participants. Les jornades de partits es començaran a partir de les cinc de la tarda i s'allargaran fins a la nit. Les properes cites d'aquesta nova lliga seran al CT Castelló i al CT Els Gorchs de les Franqueses del Vallés.

En l'àmbit esportiu, el municipi és escenari de diversos esdeveniments durant l'estiu. Aquest cap de setmana 11 i 12 de juliol (10-19 h), la zona de Riuet a l'extrem sud de la Platja Gran és l'escenari de la VCH Voley Experience, dues jornades per descobrir el vòlei platja. Dissabte 25 de juliol, el Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro serà l'epicentre de la Indeketes Adventure Race, una prova multidisciplinària que combina esports d'aventura i orientació en el marc de la Copa Catalana. L'endemà comença la Vall d'Aro Run Series 2020, que enguany proposa tres proves: La Lineal contrarellotge del Camí de Ronda, de Torre Valentina a Sant Antoni de Calonge fins a la Platja del Racó de S'Agaró -10'5 km- (diumenge 26 de juliol), La Nocturna de muntanya a Castell d'Aro -13 km- (dissabte 29 d'agost) i La Clàssica per camins i corriol de Platja d'Aro -15 km- (diumenge 20 de setembre).




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/137646_platjadaro-eudelprimertorneigdelalligamapfredetenni-femenidel12al19dejuliol-1.htm