logo
Imprimir
14-07-2020 | 14:39hs
•PLA DE L'ESTANY

Els Museus de Banyoles presenten el joc 'DeBanyoles'

És una activitat familiar paral·lela a l'exposició 'Denominació d'Origen: Banyoles. Passat, present i futur del comerç de proximitat'

Els Museus de Banyoles estrenaran demà dimecres el joc #DeBanyoles, una nova activitat de descoberta i coneixement de l'entorn destinada al públic familiar. El joc és una activitat paral·lela a l'exposició 'Denominació d'Origen: Banyoles. Passat, present i futur del comerç de proximitat'. L'activitat és gratuïta, però cal reserva prèvia.

#DeBanyoles és un joc de taula amb més de 90 caselles on els participants han d'aconseguir superar les proves per arribar primer a la meta i aconseguir completar la volta a l'Estany.

Cada casella té una prova associada i cal superar el repte que planteja per seguir avançant encertant la resposta correcta o desplaçant-se fins a un punt de Banyoles per completar la prova.

Algunes de les proves tenen a veure amb el que s'explica a l'exposició 'Denominació d'Origen: Banyoles' com l'origen del comerç, els gremis i les confraries, les indústries i l'aigua, els oficis, el comerç durant el segle XX, la venda i l'oferta de serveis, les botigues i els botiguers, el comerç i les persones d'avui. #DeBanyoles aporta també continguts sobre el patrimoni natural i cultural de la ciutat i la comarca, sobre els museus i sobre els seus continguts.

El joc té una durada d'una hora i mitja i els participants són equips formats per grups familiars o de convivència amb nens i nenes a partir de 6 anys que rebran, com a premi, obsequis de l'àrea de Promoció Econòmica i Turisme i de l'associació Banyoles Comerç i Turisme. #DeBanyoles s'ha dissenyat des dels serveis educatius dels Museus i compta amb les il·lustracions d'Olga Del Águila.

El director dels Museus de Banyoles, Lluís Figueras, ha explicat que "la proposta no només està pensada per a un públic familiar de Banyoles, sinó també per a visitants de fora la ciutat perquè puguin descobrir el nostre entorn històric i natural" i ha afegit que "el nostre objectiu és que l'activitat continuï com una proposta de la programació habitual dels museus".

La primera activitat del joc #DeBanyoles es farà demà dimecres a les 7 de la tarda al Museu Arqueològic. S'han programat noves sessions per al 25 de juliol i 19 i 29 d'agost, que es faran també a les 7 de la tarda. També es farà una vegada al mes durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre. En aquest cas, les sessions seran els dissabtes a les 11 del matí. L'activitat és gratuïta, però cal reserva prèvia al mateix Museu Arqueològic.


 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/137876_el-mu-eu-debanyole-pre-enteneljocdebanyole--1.htm