logo
Imprimir
28-07-2020 | 19:37hs
•BESALú, VILA COMTAL

Més Besalú-ERC presenta una moció per a la reconstrucció social i econòmica

L’equip de govern la rebutja remarcant que la proposta forma part “d’una pantalla passada”

En el plenari de l’Ajuntament de Besalú celebrat ahir, 27 de juliol, el grup municipal Més Besalú-ERC va presentar una moció per a constituir un acord ciutadà de reconstrucció social i econòmica a la vila comtal davant l’impacte originat per la Covid-19. Segons la formació, la recuperació econòmica que s’ha impulsat al municipi garrotxí des de l’esclat de la pandèmia “és molt parcial i encara tenim sectors que no han aconseguit tornar a engegar”. “Moltes famílies han vist disminuïts, o fins i tot anul·lats, els seus ingressos; moltes empreses i negocis han vist que les oportunitats de poder facturar se’ls acabaven, i moltes associacions, clubs i institucions de tota mena han hagut de parar la seva activitat sense saber si la podran reprendre”, apunta el grup encapçalat per Alfred Cairó. 

En aquest sentit, Més Besalú-ERC detalla que la política municipal s’ha d’encarregar “de coses concretes en benefici de les persones”. “Calen mesures urgents per minimitzar els impactes immediats, però també cal preparar accions de llarg termini per poder recobrar el pols de la vila. Cal abordar un canvi estratègic, participat i consensuat amb tot el veïnatge”, afegeix la formació. 

En concret, el partit proposa la creació d’una taula de treball impulsada per l’Ajuntament i integrada fonamentalment pels grups municipals, tot i que assenyalen que “s’ha d’obrir a la participació de la ciutadania, associacions, entitats i empreses” del municipi, “així com qualsevol grup d’interès col·lectiu local”. Segons el grup, aquesta eina ha de servir “per proposar i consensuar les mesures d’urgència i de mig abast per a la reconstrucció econòmica i social”. 

Tal com especifiquen, aquesta taula constaria de quatre eixos bàsics: la reactivació econòmica i la promoció social del veïnatge de Besalú; apostar pel capital i la innovació social; el reforç dels serveis públics de Besalú i la readaptació de l’estratègia de la vila comtal. “La intenció és poder treballar coordinadament, amb una estructura de governança, per poder accedir als recursos necessaris que serviran per aplicar les mesures que des del consens més ampli possible es decideixin”.

“La moció no és la via”

La moció presentada per l’oposició va ser rebutjada per l’equip de govern local. Segons concreta la primera tinent d’alcalde, Fina Surina, “presentar una moció no és la via, hi ha molts altres espais de col·laboració que poden ser possibles”. En aquest sentit, Surina remarca que el “plantejament genèric” que posa damunt la taula Més Besalú-ERC forma part “d’una pantalla passada”. “En determinades parts hi coincidim absolutament, però ja estem en un altre punt, hem avançat molt. És una moció genèrica de tot allò que ja hem anat avançant: des de taules de treball o de participació ciutadana fins a eines per a la reactivació econòmica o d’ocupació”. 

L’edil, que subratlla que el que es va rebutjar és la moció, “i no el treball cooperatiu”, també apunta que des de l’equip de govern es va proposar a l’oposició fer-los arribar el document de mesures per tal de poder anar adaptant i millorant les accions, de manera conjunta, en paral·lel a l’evolució de la pandèmia i els seus efectes. “Demanem accions, iniciatives i propostes concretes, més enllà d’una proposta genèrica”, conclou. 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/138951_me-be-alu-ercpre-entaunamocioperalarecon-truccio-ocialieconomica-2.htm