logo
Imprimir
06-08-2020 | 12:10hs
•ACTUALITAT GIRONA

Girona posa en marxa una xarxa d'horts urbans al barri de Sant Narcís

El projecte, que porta per nom "Menja't Sant Narcís", està promogut per diferents entitats i associacions veïnals i l'Ajuntament de Girona

L'Ajuntament de Girona i diferents entitats, associacions i veïns i veïnes han posat en marxa una xarxa d'horts urbans al barri de Sant Narcís. Es tracta del projecte "Menja't Sant Narcís" que té per objectiu fomentar la consciència social i ambiental. La iniciativa s'ha implementat com a prova pilot al carrer de Roma i està previst estendre-la per més indrets.

"És un projecte de barri, que va néixer amb la voluntat de dinamitzar els carrers per així promoure també la dinamització econòmica dels comerços del barri i les relacions entre els veïns. Estem en una fase inicial que amb la implicació directa dels veïns, veïnes i entitats del barri el projecte anirà creixent cada vegada més i serà útil per a la seva dinamització", afirma la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana i Yanes.

El projecte pretén assolir tres fites. Per una banda, crear un espai comunitari i de cohesió social entre els diferents agents del barri: veïns i veïnes, entitats, escoles, associacions i col·lectius. Per l'altra banda, pretén rehabilitar els nombrosos espais públics enjardinats, els parcs i els marges i donar-los un ús productiu i un valor ambiental més enllà de la contemplació. I per últim, es vol potenciar un turisme més sostenible i no tan enfocat cap al consum sinó cap a la descoberta i la innovació; i a la vegada dinamitzar el comerç i l'ocupació local.

Al voltant de la iniciativa s'han programat tota una sèrie d'activitats per donar a conèixer el projecte, així com sessions formatives sobre els horts urbans. El Centre Cívic de Sant Narcís acollirà, aquesta tardor, tallers sobre les plantes silvestres; el conreu i el manteniment de plantes d'interior; la permacultura; i la cuina silvestre.

"Menja't Sant Narcís" està gestionat pel Grup d'Acció (format per entitats i veïns i veïnes) i compta amb el suport i seguiment de l'Ajuntament de Girona i el Grup Motor (format per l'Associació de veïns de Sant Narcís, l'Associació cultural La Volta, el col·lectiu-grup de consum Olidemosketa, el col·lectiu de dones de Sant Narcís, Iaioflautes, l'Institut Català de Recerca de l'Aigua i l'Ajuntament). Per fer més extensiu el projecte, s'ha creat un compte a Instagram (@menjatsantnarcis) i s'està treballant en una pàgina web per recollir tota la informació i les activitats vinculades a la iniciativa.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/139201_gironapo-aenmarxaunaxarxadhort-urban-albarride-antnarci--1.htm