logo
Imprimir
06-08-2020 | 13:49hs
•BAIX EMPORDà

Acaben les obres de reforma del consultori mèdic de Calonge

El SSIBE té previst reobrir l'atenció al públic el mes de setembre

Les obres d'execució del projecte de rehabilitació i millora de l'accessibilitat de l'edifici de Can Patrici, on s'ubica el consultori mèdic de Calonge, han finalitzat aquesta setmana. El projecte ha permès instal·lar-hi un ascensor a l'espai que anteriorment ocupava un dels lavabos de la planta baixa i la cambra de neteja. Ara, es procedeix a les tasques dels últims acabats i de neteja amb l'objectiu de reobrir el CAP el mes de setembre, calendari plantejat pels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE).

L'elecció de la ubicació de l'ascensor respon a una doble voluntat: primerament, no es volia afectar constructivament altres espais de l'edifici, sobretot pel que fa al doble espai de l'entrada o la volta catalana de la sala d'espera en planta baixa, zones d'un clar interès arquitectònic. D'altra banda, l'ascensor s'ha situat a la zona central del volum principal, just a l'espai que correspon al carener de la coberta, d'aquesta forma es garanteix que el volum de la caixa de l'ascensor no sobresurt per sobre de la coberta.

També cal afegir que s'ha fet un segon lavabo adaptat prop d'on s'ha situat l'ascensor. A més, l'ascensor ha fet que es replantegés l'ordenament de la primera planta, on la superfície restant de la consulta d'infermeria ara és la recepció d'aquesta planta, mentre que l'anterior sala d'espera s'ha convertit en una consulta d'infermeria. D'aquesta forma, es garanteixen els mateixos espais i consultes que abans.

Altres actuacions de reforma que s'han fet van des de la reparació de la coberta a la zona del canaló de la façana principal, la substitució de les fusteries anteriors per d'altres que doten l'edifici d'un millor aïllament tèrmic i protecció solar, fins a la neteja de la façana principal i el pintat de tota la seva superfície.

Aquestes obres tenien un pressupost de 102.102,48 € i han tingut una durada de 3 mesos.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/139206_acabenle-obre-dereformadelcon-ultorimedicdecalonge-2.htm