logo
Imprimir
13-08-2020 | 09:39hs
•EL RIPOLLèS

Comencen les obres per transformar el pati de l'escola Joan Maragall de Ripoll en un espai pedagògic

Una proposta que reinventa la idea tradicional de pati d'escola per valorar el seu potencial com a recurs educatiu

Els pròxims dies començaran les obres de transformació del pati de l'escola Joan Maragall en un nou espai pedagògic, de joc, d'experiència i d'aprenentatge pensat per al desenvolupament dels infants. Una proposta que reinventa la idea tradicional de pati d'escola per valorar el seu potencial com a recurs educatiu, i que sota una normativa establerta, ha d'esdevenir un pati obert perquè en puguin gaudir tots els infants del municipi. Un projecte sorgit i escollit als pressupostos participatius 2019 de l'Ajuntament de Ripoll i en la redacció del qual hi ha participat la comunitat educativa, les famílies, els infants, la ciutadania i els serveis tècnics de les regidories de Serveis a les Persones, Serveis al Territori i Sostenibilitat, Educació i Participació.

Els patis oberts s'articulen com espais d'ús social, llocs de trobada de la comunitat per afavorir la convivència, els valors cívics i la cohesió, i permeten augmentar l'equitat en l'accés a l'educació en el lleure. En aquest escenari, la mateixa escola, el Pla Educatiu d'Entorn, les Associacions de famílies i les entitats i serveis de la vila, jugaran un paper fonamental per tal de promoure relacions intergeneracionals, fomentar el treball dels valors, respecte, cooperació, esforç i responsabilitat fent ús d'aquest espai.

L'obra de transformació permetrà pavimentar la pista esportiva, crear un tobogan pedagògic integrat i aprofitant el desnivell del mateix pati, un camí sensorial, espais de joc simbòlic, una àrea de repòs i lectura i jocs tradicionals pintats en el mateix pati, entre d'altres. Una de les millores importants serà la possibilitat d'accessibilitat a tot al patí a infants amb mobilitat reduïda, una necessitat imperativa en el model d'escola inclusiva.

Es preveu que l'obra de gran envergadura estigui finalitzada abans d'iniciar el curs escolar i que si resta quelcom es pugui fer en horaris que els infants facin classe o ja no estiguin en el recinte. La previsió inicial era fer les obres al llarg de l'estiu però la pandèmia de la Covid-19 ha atraçat els processos administratius.

El cost total de l'actuació suposarà un total de 46.209,30 € provinents dels Pressupostos Participatius 2019. Pel que fa a l'execució de l'obra, les tasques de pavimentació aniran a càrrec de Crous Expert SL i tindran un cost de 14.696,66. Del subministrament i col·locació de jocs infantils i materials esportius se n'ocuparà Happyludic Playground and Equipment SL i tindrà un cost de 31.512,64 €.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/139332_comencenle-obre-pertran-formarelpatidele-colajoanmaragallderipollenune-paipedagogic-1.htm