logo
Imprimir
13-08-2020 | 16:12hs
•PLA DE L'ESTANY

L'alcalde de Banyoles fa una crida als joves davant l'inici de les festes d'agost

Adverteix que "se suspendrà qualsevol activitat de les festes si és necessari" com ja es va fer amb el carnestoltes d'estiu

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha volgut enviar un missatge de prudència i de responsabilitat a la població, en particular als joves i al seu entorn familiar, després de les últimes informacions sobre l'evolució del coronavirus a la ciutat quan avui mateix comencen les primeres activitats de les festes d'agost que s'allargaran fins al pròxim dilluns. Noguer, que ha confirmat que Banyoles es troba ara mateix en fase vermella per l'aparició d'alguns brots, l'augment de casos i del risc de contagi, ha comparegut públicament "per donar una explicació a la gent que m'ha mostrat la seva preocupació".

Segons el batlle de Banyoles, la situació "no és greu", però és obligat "fer una advertència perquè això no vagi a més" perquè, aleshores, es corre el risc que "tanquin la ciutat i que perdem la llibertat". El principal brot detectat –la resta, més petits, estan tots sota control- es correspon a persones joves asimptomàtiques que "conviuen en un entorn familiar delicat que pot comportar conseqüències fatals, sobretot per la gent gran més vulnerable, a més a més que la pandèmia s'estengui com una taca d'oli". Per tot plegat, Noguer ha assegurat que és indispensable "trencar la cadena de contagis i evitar l'increment de casos".

Per aquest motiu, l'alcalde de Banyoles s'ha mostrat molt contundent quan ha fet una crida als més joves: "Això va amb tothom, també amb la gent jove. Hi ha persones que estan intubades a l'hospital de vora 20 anys. No és cap broma. Això va amb tothom,no només amb les persones d'una certa edat", ha subratllat, afegint que "si són asimptomàtics, encara amb més raó perquè poden ser els responsables de contagiar a persones de l'entorn més pròxim que sí poden desenvolupar la malaltia amb més gravetat i amb un mal pronòstic. Si tothom no ho vol això, que tothom hi pensi".

L'actitud del jovent durant el confinament va ser "exemplar", ha dit Noguer, tot i que ara alguns no estan essent prou responsables, ja que no pren les precaucions necessàries, com ara dur mascareta, evitar les aglomeracions o compartir aliments i begudes. Davant d'això, l'alcalde ha demanat "responsabilitat als joves i als seus pares i mares" i ha deixat clar que els actes de les festes d'agost estaran "ben acotats i, per tant, seran perfectament segurs. No hi ha cap motiu per creure que aniran malament perquè la programació cultural de La Fresca, per exemple, va anar bé", però ha recalcat que "no tindrem cap problema en suspendre alguna activitat en cas que sigui necessari", com ja es va fer prèviament amb l'eliminació de la programació d'enguany de les festes d'agost del carnestoltes d'estiu "perquè era un risc que se celebrés".
 

Festa
Miquel Noguer ha explicat també que la policia local i els mossos d'esquadra estan treballant per veure qui hi ha al darrere d'una convocatòria per a una festa prevista per dissabte que s'ha organitzat per les xarxes socials. "Això és molt greu. No es pot incitar als joves a participar en un esdeveniment que no és legal i que va contra la salut pública. S'està investigant qui en són els responsables i, si s'escau, penalitzar-los", ha destacat.

Finalment, el batlle de la ciutat de l'Estany ha assenyalat que "l'objectiu de tots plegats ha de ser tornar a la fase verda, i per aquest motiu demano responsabilitat. No ens podem descuidar ni un sol moment perquè ens juguem la salut de la nostra família, dels nostres amics i de la ciutat".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/139349_lalcaldedebanyole-faunacridaal-jove-davantlinicidele-fe-te-dago-t-1.htm