logo
Imprimir
19-08-2020 | 12:56hs
•EL RIPOLLèS

Ripoll, feu dels Campionats de Catalunya de Trial

Les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès acolliran la prova el pròxim diumenge 30 d’agost

El pròxim diumenge 30 d’agost Ripoll es guarnirà amb les seves millors gales esportives. En concret, ho faran les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès, que acolliran els Campionats de Catalunya de Trial d’enguany, la prova més important d’aquest 2020 dins del calendari de la Federació Catalana de Ciclisme, i més donades les circumstàncies originades per la Covid-19, que han provocat que sigui una de les úniques proves després de la suspensió de gairebé tot el calendari. 

La prova, inicialment prevista pel 3 de maig, reunirà els millors esportistes absoluts masculins de l’especialitat, amb l’osonenc Eloi Palau com un dels principals favorits. Sense anar més lluny, Palau va ser qui va obtenir el títol l’any passat a l’Esquirol. No obstant això, tindrà al davant un elenc d’aspirants a tenir molt en compte: des del maresmenc Sergi Llongueras, que actualment llueix el mallot de campió del món, fins al barceloní Pol Tarrés o el també maresmenc Domènec Lladó. Tant Palau com Llongueras i Tarrés van ser residents del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès. 

En la categoria femenina, la maresmenca Alba Hidalgo és la que té més opcions de pujar a l’esgraó més alt del podi en absolut, una categoria que de mica en mica va sumant adeptes gràcies a la feina feta pels diferents clubs d’arreu del territori en la promoció de l’esport femení. D’altra banda, en júniors els aspirants amb més opcions són Toni Guillén, que defensa el títol de 2019, així com Martí Vayreda, Martí Riera o Alan Rovira. 

El traçat

Les zones que decidiran els campions d’aquesta edició estaran localitzades al voltant del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès. En total, hi haurà cinc zones tipus ‘park’, principalment formades per pedres, elements de formigó i travesses de fusta. Els participants hauran de completar el circuit dues vegades. 

De prebenjamins a elit

El campionat que es farà a finals de mes al Ripollès comptarà amb totes les categories. Des de les categories d’elit, que també inclouran màsters (30 anys i més), sots-23 (de 19 a 22 anys) i júniors (17 i 18 anys) fins a una àmplia representació de la base: infantils (13 i 14 anys); alevins (11 i 12 anys); principiants (9 i 10 anys); benjamins (7 i 8 anys) i prebenjamins (5 i 6 anys). A més, des de l’edició de l’any passat la Federació va establir també les categories d’infantil femení (de 12 a 15 anys) i d’aleví femení (de 9 a 11 anys).

El reglament canvia

Com a novetat, l’ens federatiu català ha implementat la nova normativa internacional, basada en l’acumulació de punts a les zones i donant com a vencedor el participant amb la puntuació més alta. Així doncs, els participants han de travessar les seves portes -sectors- sense tocar el terra amb cap part del cos ni de la bicicleta, excepte amb els pneumàtics, i amb no més temps de l’establert, fixat en un màxim de 2 minuts. Per cada sector creuat sense penalitzacions s’obtenen 10 punts. Després de sobrepassar les diferents zones, els participants amb més punts és declarat guanyador.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/139436_ripollfeudel-campionat-decatalunyadetrial-2.htm