logo
Imprimir
01-09-2020 | 09:48hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

L'ocupació hotelera arriba al 80% aquest agost a Olot

Suposa un augment del 12% respecte al mateix període del 2019 i confirma la consolidació de la ciutat com a destinació turística de natura

Segons les dades recollides per l'Oficina de Turisme d'Olot, l'ocupació mitjana dels allotjaments turístics de la ciutat ha arribat al 80% durant aquest mes d'agost.

Aquestes dades suposen una millora considerable respecte el passat juliol, ja que signifiquen un increment del 12,1% en comparació amb el mateix període de l'any anterior, situant-se en les millors xifres d'ocupació d'establiments turístics dels darrers cinc anys.

Tal com s'havia detectat aquest juliol, el pes relatiu del turista procedent de Barcelona i la seva àrea metropolitana s'ha anat incrementant fins a convertir-se en el perfil majoritari dels visitants que han passat les seves vacances d'agost a la ciutat. La pandèmia de la COVID-19, les restriccions de mobilitat i les recomanacions per part d'alguns països europeus d'evitar zones com Catalunya han fet minvar el nombre de turistes internacionals i d'arreu d'Europa, que s'ha situat en el 8,3% del total.

Tot i la davallada del turisme estranger, la majoria dels visitants que han passat els seus dies de descans a la capital de la Garrotxa han incrementat els dies d'estada.

Concretament el 37% dels visitants s'han allotjat a Olot durant 4 o més nits i un 30,1% hi ha pernoctat dues nits. El patrimoni natural de la zona, el volcà Montsacopa, les exposicions previstes als museus, recórrer els itineraris de vies verdes i gaudir del comerç local són els principals atractius de la ciutat, segons els visitants. Durant aquest mes d'agost, el personal de l'Oficina de Turisme d'Olot ha atès a 2.991 persones, de les quals un 94,8% han estat de forma presencial i el 5% telefònicament, la resta ha estat per correu electrònic i correu postal. Aquestes xifres suposen una reducció del 39,8% respecte a l'agost de l'any passat, tot i que representen una estabilització i increment respecte del juliol d'enguany. L'atenció telefònica ha augmentat un 15,3% respecte el mateix període de l'any anterior.

Es reafirmen les mesures acordades al Pla de Reactivació

Paral·lelament, continuen incrementant-se les sessions a la pàgina web de www.turismeolot.cat, que ha arribat a les 5.845 aquest agost i ha superat el registre del 2019 quan es van assolir les 5.812 visites. Per ordre, les sessions han estat principalment d'usuaris i usuàries d'Espanya, França el Regne Unit i els Estats Units. Aquest juliol ja es va registrar un augment del 30% de les sessions al web de Turisme Olot.

Aquestes dades recollides per l'Oficina de Turisme, així com les valoracions recopilades a les enquestes de satisfacció dels visitants, reafirmen les mesures i accions plantejades al Pla de Reactivació Econòmica i d'Ocupació d'Olot i La Garrotxa.

El desenvolupament del turisme i l'impuls del comerç de proximitat són dos dels principals pilars d'aquest document que contempla 122 accions per pal·liar els efectes de la crisi pel coronavirus a la ciutat i a la comarca.

Entre les diverses mesures acordades, s'ha previst el reforç de la botiga de Turisme d'Olot mitjançant la promoció d'artesans, artistes i associacions del territori, així com oferir la possibilitat de realitzar visites i proporcionar informació turística en format digital. Tanmateix, ja s'han posat en marxa les campanyes de promoció del comerç local com 'Triem a prop, donem vida a Olot', o la possibilitat que els comerços, restaurants i empreses de serveis d'Olot puguin disposar d'espais gratuïts a diferents mitjans de comunicació local. En concret, ja hi ha 132 de negocis que s'han apuntat a aquesta iniciativa impulsada per l'Ajuntament d'Olot.

A part, també s'ha previst la renovació de la pàgina web de Turisme d'Olot per potenciar les visites a la ciutat i la comarca així com l'acceleració de la construcció de més carrils verds, vies verdes i l'impuls de la xarxa de senders d'Itinerància, incrementant la mobilitat sostenible a la ciutat i la comarca, entre moltes altres. Part de les 122 accions s'han iniciat o es troben en marxa mentre que d'altres s'estan acabant de perfilar per poder engegar al més aviat possible.

L'Oficina de Turisme d'Olot continuarà oberta durant tot aquest mes de setembre de 9 a 14 h i de 15 a 19 h de dilluns a dissabte i els diumenges, de 9 a 14 h.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/139673_locupaciohoteleraarribaal80aque-tago-taolot-2.htm