logo
Imprimir
01-09-2020 | 11:57hs
•CATALUNYA NORD

El Consolat i el Castellet, nuclis de la Diada a Perpinyà

A les 16;59 h, coincidint amb l’any del Tractat dels Pirineus, hi haurà una concentració davant del Consolat d’Espanya a la capital nord-catalana

Les darreres cuejades estiuenques sempre venen acompanyades d’una cita ineludible per al poble català, la Diada de l’11 de setembre. Una data, aquesta, que enguany, i per primera vegada, també tindrà una manifestació a la Catalunya del Nord, concretament davant del Consolat espanyol a Perpinyà. 

En concret, la trobada tindrà lloc a les 16:59 en punt, coincidint així amb l’any que es va signar el Tractat dels Pirineus (1659), i seguidament els assistents marxaran fent una manifestació fins al Castellet (18h), on es farà un petit acte amb declaracions de polítics i actuacions musicals. En aquest sentit, l’actuació davant del Consolat tindrà la mateixa essència que les accions que durant la jornada es faran a diferents edificis estatals ubicats al territori de Catalunya Sud. 

L’activitat, que s’impulsarà sota els lemes de ‘Construïm la República Catalana’ i ‘El deure de construir un futur millor, el dret a ser independents’, té l’objectiu de defensar i reivindicar els drets i les llibertats del poble català. Des de l’Assemblea Nacional Catalana a la Catalunya del Nord, assenyalen que durant aquest dia els agradaria poder comptar amb la participació d’un representant de cada una de les entitats culturals que treballen dia rere dia per Catalunya i pels Països Catalans.

Protagonisme d’Elna

Paral·lelament a l’acció de Perpinyà, la Diada Nacional de Catalunya a terres nord-catalanes estarà marcada enguany pel protagonisme d’Elna, concretament de l’edifici de la Maternitat, que acollirà el tradicional acte institucional de la Casa de la Generalitat que es feia fins ara a la capital. El canvi d’emplaçament coincideix amb l’arribada de l’extrema-dreta a l’Ajuntament de Perpinyà a les passades eleccions municipals, quelcom que ha congelat les relacions entre el nou partit que mana al consistori, Rassemblement National, l’hereu del Front Nacional, amb la Generalitat de Catalunya.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/139679_elcon-olatielca-telletnucli-deladiadaaperpinya-1.htm