logo
Imprimir
01-09-2020 | 15:50hs
•SALUT

Paneque lamenta l’acord entre JuntsxCat i ERC i diu que Madrenas és “el problema més gran de Girona”

La portaveu socialista diu que la formació liderada per Quim Ayats ha escollit el nacionalisme en comptes de fer un govern d’esquerres

La portaveu del PSC a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha subratllat avui a través d’un comunicat que l’acord que han segellat JuntsxCat i ERC per governar al consistori gironí “ni ajuda a la ciutat en la gestió del dia a dia, ni a l’Ajuntament a tenir un govern fort amb majoria”. En aquest sentit, la socialista remarca que “el problema més gran de la ciutat de Girona és Marta Madrenas”, i que el pacte significa “més Marta Madrenas”. “És a qui enforteix aquest acord, una jugada feta en favor només de si mateixa, perquè allunya i complica una alternativa a la manera de fer del govern de JuntsxCat”. 

Per a Paneque, però, l’acord entre les dues formacions no suposa una sorpresa. “ERC ja ha donat suport a tot allò que ha decidit Madrenas aquest primer any i mig”, ha destacat abans d’avisar: “Però no tenen majoria; ni en tenien, ni en tenen. En tot cas, queda aclarit que ERC prefereix el nacionalisme que un govern de canvi i de progrés a Girona”. 

En el comunicat, qui va ser tinent d’alcaldia remarca que l’acord de govern “no és un bon projecte per a la ciutat de Girona”. “9+4 són 13, i 13 no són 14. Aquest govern no té majoria al Plenari. Els grups que som a l’oposició, tots, hem deixat clar que ens trobem a les antípodes del model de governar de Madrenas i continuem essent majoria. Quina és l’aposta, per tant, per a la ciutat? Quin és el rumb?”, es pregunta Paneque, que també concreta que el govern de la ciutat “huria de gestionar el dia a dia i tenir un rumb clar de futur”. “Han importat el govern dividit de la Generalitat. Allà, no s’han entès gens en el tema nacional i encara ho han fet menys amb la gestió del dia a dia de l’administració i del país”. 

“Menys capital del progrés”

Per a la socialista, Girona, “com més capital ha estat de la independència, menys capital ha estat del progrés, de la unitat, del benestar i del creixement”. En aquest sentit, Paneque “lamenta profundament que Quim Ayats i ERC no hagin entès el pols de la ciutat”. “Hem fet un autèntic esforç per comunicar-los la urgència i la necessitat del canvi en una ciutat, que ha oblidat que governar el municipi és una feina humil de cada dia, i que tampoc no té una proposta de futur engrescadora per a tothom”, conclou la nota.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/139688_panequelamentalacordentrejunt-xcatiercidiuquemadrena-e-elproblemame-grandegirona-2.htm