logo
Imprimir
06-09-2020 | 17:31hs
•PLA DE L'ESTANY

La Copa d'Europa Júnior i el Campionat d'Espanya de Relleus Mixt Elit tanquen el cap de setmana de triatló a Banyoles

Helena Moragas i Alexandre Montez s'han proclamat campions de les proves júnior en categories femenina i masculina

Avui diumenge s'ha celebrat la segona jornada del Triatló Banyoles 2020 amb la Copa d'Europa Júnior de Triatló en modalitat esprint i categories femenina i masculina, i el Campionat d'Espanya de Relleus Mixt Elit en modalitat supersprint. Com en la jornada de dissabte, totes les proves s'han disputat seguint el protocol marcat per l'Ajuntament de Banyoles i la Federació Espanyola de Triatló (FETRI), amb estrictes mesures de seguretat i higiene per a esportistes, organització, voluntaris i públic.

La jornada d'avui s'ha iniciat amb la Copa d'Europa Júnior, organitzada per l'European Triathlon Union (ETU), que ha consistit en una prova en modalitat sprint amb 750 metres de cursa de natació, 20 quilòmetres en bicicleta i 5 quilòmetres de cursa a peu, en circuits al voltant de l'Estany. En la prova només hi han participat triatletes espanyols i portuguesos, a causa de les restriccions de seguretat en els desplaçaments internacionals.

La competició en categoria femenina s'ha iniciat a les 9 del matí i hi han pres part 24 esportistes. Al final del tram de natació, Clara Aulinas ha sortit de l'aigua en primera posició, seguida d'Iratxe Arenal i la portuguesa Maria Tomé, qui s'ha situat al capdavant després de la transició a la cursa en bicicleta. A aquestes tres esportistes se'ls ha afegit María Casals al grup capdavanter. En l'última de les tres voltes a l'Estany en bicicleta, s'ha format un grup de 14 competidores a la capçalera de la cursa. Després de la segona transició, les portugueses Tomé i Inês Rico s'han situat al capdavant de la cursa a peu, seguides per Paula Sánchez i Helena Moragas. En l'última volta, el trio destacat a principi de cursa estava format per Moragas en primer lloc, Natalia Castro, segona, i Tomé, tercera. Al final de la cursa a peu, Moragas s'ha proclamat campiona amb un temps d'1h00'15", Tomé ha quedat segona amb 1h00'26" i Castro ha completat el podi amb 1h00'28".

Pel que fa a la prova en categoria masculina, que ha començat a dos quarts d'11 del matí i ha comptat amb 33 triatletes, el primer a sortir de l'aigua ha estat Pau González-Espresati. Després de la transició a la bicicleta, Esteban Basanta s'ha situat al capdavant, seguit pel portuguès Alexandre Montez. S'ha format un grup destacat de cinc triatletes, encapçalat per Jorge González. Un cop realitzada la transició a la cursa a peu, Montez, João Chagas i Adrián Martínez s'han posat al capdavant d'un grup de 9 esportistes, que a la segona volta s'ha reduït a 5. Després d'anar guanyant avantatge al llarg d'aquest tram, Montez ha arribat en solitari a la meta i s'ha proclamat vencedor amb una marca de 53'16", mentre que el segon lloc ha estat per a Basanta, amb 53'42", i el tercer per a l'olotí Joan Reixach, amb 54'00".

Campionat d'Espanya de Relleus Mixt Elit
La darrera de les competicions de la jornada, el Campionat d'Espanya de Relleus Mixt Elit, ha començat a les 12.30 h. Hi han participat 32 equips, formats per dos homes i dues dones, cadascun dels quals ha completat 250 metres en natació, 6,6 quilòmetres en bicicleta i 1,6 quilòmetres de cursa a peu abans de realitzar el relleu amb el següent company d'equip que començava a continuació el tram de natació. Els relleus s'han efectuat a mesura que cada triatleta arribava a contrameta al final de la cursa a peu, sense que hi hagués contacte amb el membre del seu equip que començava a continuació el tram de natació.

Al final del primer relleu, els tres primers equips eren l'AD Náutico de Narón, el FastTriatlon – CN Montjuïc i el Cidade de Lugo Fluvial. Després del segon relleu, al capdavant hi havia els equips Saltoki Trikideak, Cidade de Lugo Fluvial i Prat Triatló 1994. En el tercer relleu, que donava pas als últims competidors, els clubs capdavanters eren el Cidade de Lugo, el Fast Triatlon – CN Montjuïc i l'AD Náutico de Narón. En la darrera transició, la de bicicleta a cursa peu del quart relleu, el Cidade de Lugo anava destacat al capdavant, amb el Fast Triatlon i el Saltoki Trikideak darrere. Aquestes posicions s'han mantingut fins al final, amb el Cidade de Lugo com a primer classificat amb un temps total de 1h19'55". L'equip guanyador està format per María Rico, Andrés Cendán, Cecilia Santamaría i Kevin Tarek Viñuela. El Fast Triatlon – CN Montjuïc, amb Anna Flaquer, Arnau Montiel, Helena Moragas i Andrés Díaz, ha quedat en segon lloc, amb un cronòmetre de 1h20'14". En tercer lloc, el Saltoki Trikideak, que ha competit amb Iratxe Arenal, Ander Noain, Laura Duran i Mike Ibergallartu, ha fet un temps de 1h20'34".

Prevenció i seguretat
El triatló s'ha desenvolupat a partir del protocol elaborat per l'Ajuntament de Banyoles i la FETRI, que contempla mesures com la limitació de participació, la limitació dels circuits al voltant de l'Estany, controls de temperatura i zones d'accés restringit a triatletes, organització i voluntaris, a més de l'obligatorietat de dur mascareta, el respecte a les distàncies de seguretat i el reforç de la neteja. Així mateix, l'entrega de medalles s'ha celebrat de manera atípica, amb els vencedors recollint la medalla d'una safata i posant-se-la ells mateixos. Pel que fa al públic, se n'ha limitat la presència en un segment del front d'Estany, en una zona reservada i exclusiva, sense possibilitat de contacte ni amb competidors ni amb voluntaris.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/139817_lacopadeuropajuniorielcampionatde-panyaderelleu-mixtelittanquenelcapde-etmanadetriatloabanyole--1.htm