logo
Imprimir
07-09-2020 | 14:40hs
•EL RIPOLLèS

El projecte Despertant Instruments Adormits comença la seva activitat a l'estranger

França organitza una exposició i dos concerts del 10 de setembre al 4 d'octubre

El projecte europeu Awakening European Sleeping Instruments, encapçalat per l'Ajuntament de Ripoll i amb la col·laboració del programa Europa Creativa de la Unió Europea, inicia la seva projecció internacional a França, on es produiran un conjunt d'activitats entre el 10 de setembre i el 4 d'octubre de 2020.

Organitzades pel partner francès del projecte, Trob'ArtProductions, les activitats se centren a Occitània, amb dos emplaçaments emblemàtics com són les Abadies de Fontfroide i la de Valmagne, que acolliran concerts i l'exposició produïda exclusivament per aquest projecte europeu.

L'exposició presentarà un vídeo, realitzat a Ripoll per l'empresa Trimersiva, en el qual es mostra com es desperten els Instruments Adormits de la Portalada del monestir i com els sons recorren espai i temps per connectar els ciutadans europeus amb el seu passat comú mitjançant la música i els seus instruments. Es farà per mitjà d'una projecció immersiva 180º dins una cúpula fabricada especialment per aquest projecte.

La primera de les accions portarà l'exposició a l'Abadia de Fontfroide (Aude) del 10 al 25 de setembre. La inauguració, prevista pel dia 10 de setembre a les 18.30 hores, comptarà amb la presència de l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, el director de Trob'ArtProductions, Gerard Zuchetto, i els directors del projecte europeu AwakeningSleeping Instruments, Carme Polo i Antoni Madueño. A la mateixa abadia de Fontfroide es produirà un Concert de Troubadours Art Ensemble en el qual participaran alguns músics provinents dels països participants en el projecte europeu, Catalunya, França i Xipre. El concert tindrà lloc el dimarts 29 de setembre a les 21hores.

L'exposició es traslladarà posteriorment, el 26 de setembre, a l'Abadia de Valmagne (Hèrault), on es podrà visitar fins al 9 d'octubre de 2020. En aquesta abadia també es reproduirà el mateix concert el dissabte 3 d'octubre a les 17.30 hores.

Durant l'estada dels artistes europeus a França, es procedirà a l'enregistrament d'un CD en els estudis de Toulouse, amb la participació de tots ells per oferir una mostra del passat musical comú de Catalunya i la seva connexió amb les músiques que es van compondre a França, Itàlia i Xipre i els instruments que les interpreten. L'enregistrament es produirà del 29 de setembre al 3 d'octubre.

Les activitats internacionals del projecte AwakeningSleeping Instruments segueixen també en els altres països socis, amb cursos de música i concerts locals, mentre es preveu reprendre la programació d'actes amb participació de tots els músics implicats, tant a Itàlia com a Xipre, el pròxim any 2021, després de l'aturada forçada de totes les activitats previstes a causa de la COVID-19.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/139836_elprojectede-pertantin-trument-adormit-comencala-evaactivitatale-tranger-2.htm