logo
Imprimir
09-09-2020 | 13:57hs
•CATALUNYA

GironaNotícies, un mitjà “pioner, innovador i en constant evolució”

El diari electrònic dirigit per Xavier Palomino compleix aquest divendres, Diada de Catalunya, el seu quinzè aniversari

Aquest divendres 11 de setembre, dia de la Diada de Catalunya, el portal GironaNotícies.com compleix el seu 15è aniversari, una efemèride que arriba amb el portal en plena consolidació i havent expandit recentment la seva zona d’influència amb la introducció del territori de la Catalunya del Nord. Una pas més, en definitiva, d’un mitjà que ara fa més d’una dècada es va erigir com una aposta pionera en el format digital. 

Precisament, aquesta concepció trencadora és d’un dels atributs més ben valorats pels lectors i usuaris del territori. Durant aquests dies, són diversos els càrrecs públics que han felicitat la plataforma informativa pel seu aniversari, i un dels darrers casos ha estat la de l’alcaldessa de la Jonquera i presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez: “Vull felicitar a GironaNotícies.com per aquesta iniciativa innovadora que va endegar ara fa quinze anys. Ens ha permès tenir informats a tots els ciutadans alt-empordanesos en aquests moments en els quals la immediatesa de la informació està a l’ordre del dia. Els dono l’enhorabona i els desitjo molta empenta per seguir endavant com ha fet fins ara”. 

Qui també ha dirigit unes paraules al diari-e és l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha destacat el procés d’adaptació de l’espai dirigit per Xavier Palomino: “Avui estem molt acostumats a tenir la informació amb gran immediatesa a través de les xarxes, però si ens aturem un moment i pensem on érem i què fèiem fa uns anys ens adonem de la gran evolució que s’ha seguit. Cal reconèixer aquesta visió de futur que va tenir GironaNotícies.com i l’aposta que va fer i continua fent pel món digital, que en aquells moments era incipient. El portal manté aquesta capacitat no només per ser pioner, sinó per mantenir-se en aquest lloc destacat entre els mitjans digitals”.

Per la seva banda, el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, ressalta que  “durant aquests anys la feina de GironaNotícies.com ha servit per ressituar aquesta nova tendència del món digital, la qual cosa permet que les notícies arribin molt més ràpidament i estiguin a l’abast de tothom”. Aquests són algunes de les diverses felicitacions que ha rebut el mitjà durant aquests dies previs al seu aniversari. 

Informació local per bandera

Amb el seu format sòlid, però que es va adaptant de manera freqüent amb l’objectiu de cenyir-se a les noves tendències informatives i tecnològiques, el web continua posant el focus a les informacions de caràcter local, amb l’objectiu d’oferir un altaveu a fets i notícies que sovint no tenen grans possibilitats ni recursos de difusió. Aquest punt de vista local comparteix protagonisme amb altres informacions més generals i transversals, com ara l’actualitat catalana i espanyola, així com amb altres seccions específiques com ara un recull d’efemèrides diàries vinculades al territori o les previsions meteorològiques de la contrada, entre altres.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/139907_gironanoticie-unmitjapionerinnovadoriencon-tantevolucio-1.htm