logo
Imprimir
10-09-2020 | 21:08hs
•CATALUNYA NORD

La Casa de la Generalitat de Perpinyà celebra la Diada a Elna

Els jardins de l’emblemàtic edifici han acollit un acte previ a l’11 de setembre que tradicionalment es feia a Perpinyà i que a partir d’ara té la voluntat de ser itinerant

Un lloc històric i carregat de simbolisme com la Maternitat d’Elna s’ha convertit avui, 10 de setembre, en l’epicentre de la celebració prèvia a la Diada celebrada a la Catalunya del Nord. En concret, l’acte ha tingut lloc als jardins de l’emblemàtic edifici, que han aixoplugat la tradicional celebració que cada any organitza la Casa de la Generalitat de Perpinyà a la vigília de la Diada catalana. 

Tradicionalment, aquest esdeveniment s’havia fet a la mateixa capital nord-catalana, però l’arribada de l’extrema-dreta representada per Rassemblement National, l’hereu del Front Nacional, a l’Ajuntament de Perpinyà, ha refredat de manera molt significativa les relacions amb la Generalitat de Catalunya. És per això, doncs, que es va buscar una alternativa, i la Maternitat es va erigir com l’opció més destacada per prendre el relleu a la mateixa Casa de la Generalitat o al Palau Pams, els emplaçaments que contextualitzaven l’acte en el passat. “En definitiva, es tracta d’un dels actes importants que organitzem des de la Casa de la Generalitat al llarg de l’any”, va indiciar en aquest diari electrònic el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert.

Segons apunten en aquest mitjà, però, la voluntat a partir d’ara és que aquest acte previ a l’11 de setembre, que té l’objectiu de celebrar la Diada un dia abans per facilitar el desplaçament dels nord-catalans que vulguin festejar la festivitat al Principat, es converteixi en un esdeveniment itinerant pel territori. 

En aquesta edició, el convidat al parlament ha estat el director del diari digital Vilaweb, Vicent Partal, que durant la seva intervenció ha subratllat que la Catalunya Sud “ha viscut uns últims anys absolutament excepcionals”. “Al procés d’independència en marxa ha trasbalsat completament el país, ha estat un procés que ha anat més enllà i ha saltat les barreres artificials del Sènia, les Alberes o de la mar; arreu dels Països Catalans avui hi ha una vibració intensa i molt especial, per alguns una vibració de solidaritat i de defensa de la democràcia i dels presos polítics i dels exiliats”, ha afegit Partal. A banda, l’acte també ha comptat amb una actuació musical que ha amenitzat la tarda.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/139970_laca-adelageneralitatdeperpinyacelebraladiadaaelna-1.htm