logo
Imprimir
10-10-2020 | 18:03hs
•ALT EMPORDà

El Somnis de Gerisena es corona als Premis Vinari

La garnatxa del Celler Gerisena, de Garriguella, obté així un nou guardó i reafirma una arribada al mercat meteòrica

La DO Empordà va viure ahir una nit màgica durant la celebració dels Premis Vinari 2020, el concurs de vins catalans que enguany ha arribat a la seva vuitena edició. Un dels productes locals que va arribar més amunt va ser el Somnis de Gerisena 2010, del Celler Gerisena, que va tornar cap a Garriguella amb el Vinari d’Or 2020 al Millor Vi Dolç, Ranci o de Postres. 

Aquest nou guardó confirma la trajectòria d’aquest vi meteòric. I és que en el seu primer any en el mercat, ja ha assolit nombrosos reconeixements arreu, també des d’un punt de vista internacional, un èxit notable si es té en compte que tot just va néixer a finals de l’any passat. A més, i segons assenyalen des del celler alt-empordanès, aquest ha estat tot just el primer any que l’han presentat a concursos. Arribar i moldre, vaja.

Amb el Vinari d’Or, el Somnis de Gerisena amplia així una vitrina d’èxits que aquest estiu ja s’havia engrandit de manera significativa. En aquest sentit, el vi del Celler Gerisena, de la Cooperativa Agrícola de Garriguella, també s’ha endut enguany la Medalla d’Or de Grenaches du Monde, a França, un reconeixement que forma part d’un concurs creat ara fa 7 anys pel Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló amb l’objectiu de donar valor a la varietat de la garnatxa. A més, també s’ha penjat aquest any la Medalla d’Or de Decantar, al Regne Unit, i la Medalla de Plata al Concurs Mundial celebrat a Brussel·les. Paral·lelament, el vi ha debutat a la prestigiosa Guía Peñín amb una puntuació excel·lent de 94 punts.

Suau i sedós

La garnatxa rosada empordanesa, de color àmbar i una llàgrima marcada, ofereix un aroma licorós de fruita confitada que es presenta de forma suau i sedosa en boca, amb una bona presència de gust a fruits secs. És apte per acompanyar especialment els postres, sobretot els formatges curats, els fruits secs o, també, com a digestiu.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/140969_el-omni-degeri-enae-coronaal-premi-vinari-1.htm