logo
Imprimir
15-10-2020 | 18:12hs
•LLEIDA

Fundació 'la Caixa' i CaixaBank col·laboren amb la Fundació Jericó per a millorar la protecció dels usuaris del menjador social davant la COVID-19

L'entitat social rep una aportació de 4.290 euros de la Fundació "la Caixa" canalitzada a través de l'Acció Social de CaixaBank

La Fundació "la Caixa" ha mostrat el seu suport, a través de CaixaBank, a la Fundació Jericó per a millorar les mesures de protecció davant la COVID-19 de les persones usuàries del menjador social de la ciutat a través de la compra d'Equips de Protecció Individual (EPIs), material de desinfecció i neteja i millora de la desinfecció dels espais de residència. L'entitat social ha rebut una aportació de la Fundació "la Caixa" de 4.290 euros, canalitzada a través de l'Acció Social de CaixaBank.

Gràcies a la col·laboració, la Fundació Jericó podrà adquirir tots els materials necessaris de protecció tant per als usuaris del menjador social, l'únic a la ciutat de Lleida, com dels usuaris que també dormen a l'espai de la Fundació Jericó. Actualment, la Fundació Jericó gestiona l'únic menjador social que ofereix menjar calent a la capital lleidatana, i durant la temporada de la fruita, la gran majoria dels seus usuaris són temporers que s'han desplaçat a Lleida per treballar en la recollida.

La Fundació Jericó va néixer el 2014 impulsada per la parròquia del Carme amb l'objectiu d'oferir un plat calent, un llit i acompanyament a aquestes persones sense recursos i en risc d'exclusió social.

Jaume Masana, Director Territorial Catalunya de CaixaBank, ha destacat que aquesta col·laboració entronca amb l'objectiu de l'Acció Social de CaixaBank de millorar l'atenció i potenciar la inclusió de les persones en risc d'exclusió social.

El conveni s'ha signat a la seu de la Fundació Jericó, amb l'assistència de Geremi Camí, director de Banca d'Institucions de CaixaBank a Lleida, i Ramon Niubó, de la Fundació Jericó.

Suport als ajuntaments de municipis que acullen treballadors temporers

CaixaBank ja va canalitzar al juny prop de 20.000 euros de la Fundació "la Caixa" cap a quinze ajuntaments del Segrià, el Pla d'Urgell, l'Urgell i la Noguera per donar resposta a les necessitats d'allotjament (en les condicions sanitàries actuals) dels temporers que havien vingut a les Terres de Lleida per treballar en la campanya de la recollida de la fruita.

Els quinze consistoris que van acordar aquesta col·laboració són els que més veuen incrementada la seva població durant la temporada d'estiu amb l'arribada de treballadors temporers contractats per fer feines agrícoles.

Amb aquest acord amb la Fundació Jericó, Fundació "la Caixa" i CaixaBank reiteren el seu compromís amb aquest col·lectiu.

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació "la Caixa" en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per a tirar endavant els seus programes. D'aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació "la Caixa" en favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, la gent gran i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació "la Caixa" ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionades amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per a donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

Sobre la Fundació Jericó

La Fundació Jericó atén persones desprotegides de la ciutat de Lleida a través d'un menjador social, un allotjament (Hostal Jericó) i el repartiment de roba i joguines. A més, la Fundació Jericó també té una borsa de treball per ajudar a reinserir aquestes persones al mercat laboral, i col·labora amb finques agrícoles que en facilitin l'ocupació, a més d'oferir classes de reforç a menors en situació de necessitat, i ajudar al pagament dels serveis bàsics de llum, aigua, gas i altres subministraments a totes aquelles famílies que ho necessitin.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/141087_fundaciolacaixaicaixabankcollaborenamblafundaciojericoperamillorarlaprotecciodel-u-uari-delmenjador-ocialdavantlacovid-19-1.htm