logo
Imprimir
22-10-2020 | 14:13hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva dona el tret de sortida al Programa Singulars 2020

Una quinzena de joves es formaran en el sector industrial, en concret en l'àmbit de la soldadura

El Consell Comarcal de la Selva dona el tret de sortida al programa Singulars 2020, amb la participació d'una quinzena de joves que volen formar-se i treballar en el sector industrial, en concret en l'àmbit de la soldadura.

La proposta s'adreça a joves de 18 a 29 anys, que estan a l'atur, inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya, que siguin beneficiaris del programa Garantia Juvenil i de qualsevol nivell formatiu. Segons el conseller d'Ocupació, Eduard Colomé, en el sector de la soldadura hi ha molta oferta de feina, ja que hi ha demanda constant malgrat les crisis dels últims anys. Això sí, tal com ha explicat el mateix conseller, per accedir-hi cal una mínima formació.

Aquest dimecres, 21 d'octubre, es dóna el tret de sortida a la formació i està previst que s'allargui fins al 22 de desembre. En el marc d'aquest període de temps, els alumnes realitzaran un total de 160 hores de formació teòrica i pràctica en soldadura i sensibilització mediambiental, 40 hores de formació en competències professionals, 10 hores d'igualtat d'oportunitats i sensibilització mediambiental. Els alumnes faran cinc hores diàries de formació repartides de dilluns a divendres.

Un cop finalitzin la formació teòrica i pràctica, els participants en aquest programa visitaran diverses empreses i entorn laborals i tindran l'oportunitat de realitzar pràctiques no laborals de fins a 120 hores.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és reforçar l'ocupabilitat d'aquestes persones joves mitjançant la realització d'una formació teòrica i pràctica, diverses accions d'orientació i inserció laboral i un acompanyament i tutorització individuals al llarg de tot el programa.

El Projecte Singulars té com a objectiu fomentar les vocacions industrials entre la població jove del territori, contemplant diferents nivells d'especialització i formació.

Aquesta és la segona edició que es fa aquesta formació, que en aquest cas es farà al nou centre de Comastech, a Blanes.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/141282_elcon-ellcomarcaldela-elvadonaeltretde-ortidaalprograma-ingular-2020-1.htm