logo
Imprimir
22-10-2020 | 16:37hs
•ALT EMPORDà

Roses adapta el pressupost a les necessitats de la pandèmia

Creix més d'un 30% la partida per a Acció Social i congela de nou taxes i impostos

El pressupost de Roses s'ha adaptat a les necessitats derivades de la pandèmia, incrementat en més d'un 30% l'Àrea d'Acció Social. En total, el pressupost que avui es porta a ple -integrat pels comptes del consistori i els de les tres societats municipals- puja a 38.492.705 milions, un 1% menys que fa un any.

L'àrea que més creix és Acció Social, amb un 32,75% més de dotació, per afrontar la crisi social i econòmica derivada del coronavirus. La partida per al Centre de Distribució d'Aliments es duplica; s'aporten 120.000 euros al servei comarcal de Targetes Moneder i també es crea una partida destinada a la gestió d'habitatges d'ús social municipals. A més, es manté la partida de 100.000 euros per a prestacions d'urgència social.

L'àrea de Promoció Econòmica es reforça amb un 25,3% més de dotació per potenciar la restauració i el comerç. A més, també incorpora una partida de 50.000 euros per subvencionar negocis per a innovació tecnològica.

L'àrea de Turisme manté l'aposta per posicionar la destinació turística, especialment entre el mercat estatal i de proximitat.

El pressupost destinarà 2,3 milions d'euros a inversions, destinats sobretot a la millora urbana de les zones residencials del municipi.

Tributs i taxes congelats

Roses torna a congelar tots els impostos i taxes i el consistori assumirà els increments de la taxa de l'abocador comarcal i del cànon de residus, així com l'augment del servei d'abastament d'aigua.

Pel que fa a l'endeutament, a finals de desembre del 2021 serà zero, d'acord amb les previsions del consistori.

  




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/141299_ro-e-adaptaelpre-upo-tale-nece-itat-delapandemia-1.htm