logo
Imprimir
30-10-2020 | 15:28hs
•LA GARROTXA

L'Hospital d'Olot habilita tota la unitat 3 a pacients amb Covid-19

Des de mitjans de setmana s’ha habilitat tota la unitat 3 d’hospitalització, que fins ara estava sectoritzada, per poder atendre pacients amb Covid-19. Actualment la unitat disposa de 32 llits

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha intensificat les mesures preventives davant l’augment de pacients ingressats per coronavirus a l’Hospital. L’objectiu és fer compatible l’assistència dels pacients amb Covid-19 amb l’activitat ordinària del centre.

Des de mitjans de setmana s’ha habilitat tota la unitat 3 d’hospitalització, que fins ara estava sectoritzada, per poder atendre pacients amb Covid-19. Actualment la unitat disposa de 32 llits. 

Amb l’objectiu d’evitar estar hospitalàries que no siguin primordials s’han suspès totes les cirurgies amb ingrés ajornables i es mantenen les cirurgies que no requereixen la pernoctació del pacient al centre. Paral·lelament, es mantenen totes les intervencions oncològiques i es garanteixen les urgents. 

S’ha doblat la guàrdia dels professionals del Servei de Medicina Interna per donar resposta a l’augment de pacients ingressats a la unitat destinada a pacients amb la Covid-19. També es manté equipada i preparada a la zona de semi crítics -ubicada a urgències- per atendre a pacients més complexes i a l’espera d’una derivació a l’hospital de referència. 

Pel que fa a les visites a consultes externes, algunes comencen a fer-se de manera telemàtica. Els usuaris afectats per aquests canvis, que seran una minoria, se’ls trucarà per informar-los.

Aquestes accions se sumen a les que ja es van anunciar la setmana passada.

Es recorda que durant l’accés o l’estada al centre hospitalari o a les àrees bàsiques de salut cal respectar sempre les mesures preventives de seguretat: distància, mans i mascareta quirúrgica. Com a acompanyants, també es demana a la població que no accedeixi a un centre de salut en les següents situacions: 

  • Si estan pendents del resultat d’una PCR.
  • Si són contactes estrets d’un positiu. 
  • Si presenten símptomes compatibles amb la Covid-19. 

L’Hospital d’Olot té aquest migdia un total de 25 pacients amb Covid-19 ingressats. Pel que fa a professionals, en aquest moment hi ha 4 professionals positius amb Covid-19 i 7 d’aïllats que estan fent la quarantena de 10 dies per ser contactes estrets. Durant el mes d’octubre, han estat vuit els pacients crítics que s’han traslladat a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona i hi ha hagut sis defuncions. Diàriament, podeu trobar la informació actualitzada a la pàgina web de la Fundació. 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/141582_lho-pitaldolothabilitatotalaunitat3apacient-ambcovid-19-1.htm