logo
Imprimir
02-11-2020 | 19:29hs
•+ NOTíCIES

L'esquerra independentista gironina denuncia espionatge per part dels Mossos i la Generalitat

Hauria afectat la CUP, La Forja i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

La CUP, La Forja i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), juntament amb Alerta Solidària, han denunciat, l'espionatge que han patit per part de la Generalitat de Catalunya i els Mossos d'Esquadra.

Denuncien que des de principis d'any, s’han rebut missatges on els demanaven informació interna de les organitzacions, calendaris de mobilitzacions i tota d'informació, uns casos que s'han investigat i que ha acabat destapant La Directa. No es descarta que hi hagi més branques d'aquesta trama.

Lluc Salellas, regidor de Guanyem Girona i militant de la CUP, ha detallat avui que aquest juliol, l'esquerra independentista de Girona va rebre una notificació des d’una adreça desconeguda on es demanava de reactivar una llista de correu de l’EI Girona que portava inactiva des de feia més de dos anys.

El cupaire també ha explicat que va rebre diversos Whatsapps on se li demanava informació sobre mobilitzacions a la ciutat, sempre amb l'objectiu de saber què s’hi faria, per part d'algú que es feia dir Marta Casas i que també es va interessar per Alba Artés, militant del SEPC i cara visible del sindicat a la UdG, i per les mobilitzacions i l'organització interna de l'agrupació d'estudiants.

Artés ha assenyalat "un clar seguiment" per part dels Mossos d’Esquadra a les persones involucrades en el cas, ja que van demanar en reiterades ocasions ella.

Segons han denunciat aquest matí, el número que els va contactar com a Marta Casas pertanyia a Lyca Mobile Ltd, una companyia en la qual es poden demanar targetes SIM de prepagament sense contracte; molt utilitzades en el món de la delinqüència per activar serveis i apps com WhatsApp sense vincular-ho a un número personal. Aquest mateix número es va fer passar per Lluna Berlanga, portaveu de La Forja, i també pel grup de treball d’habitatge d’Arran, entre altres organitzacions.

Pau Turró, militant de La Forja, ha denunciat la suplantació d'identitat del nucli local de l'organització al Baix Empordà i els correus que va rebre ell, també per rebre informació sobre el funcionament intern del grup.

Turró ha revelat com es va crear el núvol que La Forja va fer servir d'esquer per obtenir les IP des d'on provenien els correus electrònics que es van enviar i que van resultar provenir del CTTI, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, i d'EGARA, un gran complex dels Mossos d'Esquadra a Sabadell on es troben les unitats d’intel·ligència.

Finalment, l’organització antirepressiva de l’esquerra independentista Alerta Solidària, ha anunciat que ja s’ha presentat una querella en nom de la portaveu de La Forja, Lluna Berlanga i una altra de la mateixa organització, però que encara en resta pendent una en nom de la CUP.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/141631_le-querraindependenti-tagironinadenunciae-pionatgeperpartdel-mo-o-ilageneralitat-2.htm